torek, 17. 12. 2019

Dan brezplačne pravne pomoči za vsakogar

Četrtna skupnost Moste vas vabi na »Dan brezplačne pomoči za vsakogar«, ki bo v četrtek, 19. decembra 2019, med 9. in 17. uro na ploščadi Preglov trg v Novih Fužinah. Svetovanje bo potekalo v avtobusu LPP.

Slovenski odvetniki tudi letos organizirajo v javnosti dobro sprejeto akcijo »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono«, ki je že deveta po vrsti. S tem Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica.

Odvetniki Ljubljanskega okrožja bodo nudili brezplačno pomoč 19. decembra 2019 v prostorih Mestne občine Ljubljana na Mestnem trgu 2, in sicer od 9. do 17. ure. Glede na dobro sprejetost lani predstavljene novosti pa bodo odvetniki nudili brezplačno pomoč tudi na avtobusih LPP: na Vodnikovem trgu v središču mesta in na Preglovem trgu na Fužinah, prav tako od 9. do 17. ure.
Dan je namenjen predvsem tistim, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči in bo potekal podobno kot doslej: odvetniki bodo nudili brezplačno pravno pomoč ljudem, ki so take pomoči potrebni, predvsem v obliki ustnih pravnih nasvetov.