sreda, 19. 12. 2018

Dan brezplačne pravne pomoči za vsakogar

Četrtna skupnost Moste vas vabi na Dan brezplačne pomoči za vsakogar, ki bo v sredo, 19. decembra 2018, med 9. in 17. uro na ploščadi Preglov trg v Novih Fužinah. Svetovanje bo potekalo v avtobusu LPP.

Slovenski odvetniki bodo v sredo, 19. decembra, na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani zbornice.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije mag. Roman Završek je ob tej priložnosti povedal, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

Kako bo potekalo pravno svetovanje na območju Ljubljane

Prebivalci na področju ljubljanskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije bodo lahko pridobili brezplačno pravno pomoč v sodelujočih odvetniških pisarnah, v prostorih nekaterih lokalnih skupnosti in na dveh mirujočih avtobusih.

Avtobusa sta letošnja novost, ki jo zbornica pripravlja v sodelovanju z javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet. Avtobusa bosta stala na Cankarjevi ulici, pri veleblagovnici Nama in na Preglovem trgu v Četrtni skupnosti Moste, odvetniki pa bodo nudili pravno pomoč med 9. in 17. uro.