četrtek, 6. 10. 2016

FuŽinetlon 2016

Svet Četrtne skupnosti Moste, Društvo SPM in Muzej za arhitekturo in oblikovanje vabimo na rekreativno-športno-kulturno-zabavno prireditev

Svet ČS Moste, Društvo SPM in MAO (Muzej za arhitekturo in oblikovanje) vabimo na rekreativno-športno-kulturno-zabavno prireditev 06.10.2016, med 15.00 in 19.00 uro, na travnik pred Dom krajanov na Preglovem trgu 15. (V primeru dežja bo prireditev 13.10.2016).

Vsa rekreativno-športno-kulturna društva, zavode, ustanove, ki bi želele predstaviti svojo dejavnost, vabimo, da se prijavijo na obrazcu, ki je v priponki (do 20.09.2016).

Začelo se je novo šolsko leto. Najbrž bo fizična aktivnost otrok in mladih manjša, zato želimo ustvariti pogoje za večjo vključenost mladih (in ostalih krajanov) v športne oziroma gibalne aktivnost. V ta namen organiziramo prireditev "FUŽINETLON", kjer bodo sodelovale in se predstavljale organizacije s področja športa, rekreacije, plesa, pohodništva, izletništva, socialnega varstva, šolstva, itd., ki delujejo v okolju ČS Moste. Veliko koristnega zase bodo našli tudi starejši krajani.

MAO, ki domuje v Gradu Fužine, bo za krajane pripravil predstavitev svojega dela in mednarodnega projekta FUTURE ARCHITECTURE PLATFORM (FA projekt) - intervencije v okolju naselja Nove Fužine. V sklopu tega projekta je na travniku, kjer se bo odvijala prireditev, nastala "terasa", ki se bo lahko uporabljala ob različnih prireditvah, predstavitvah, itd.

Namen prireditve je popestriti jesensko dogajanje v vseh naseljih četrti: Studencu, Novih Fužinah, Selu, Mostah in na Kodeljevem. S krajani želimo preživeti prijetno in zabavno popoldne ter jih spodbuditi k medsebojnemu povezovanju in druženju, spodbuditi h gibanju na prostem ter s pomočjo MAO spoznati kulturno in naravno dediščino naše četrti.

Vabljeni!