torek, 29. 5. 2012

MoŠČanski dan sosedov je uspel

Moščani, znanci, sosedje in prijatelji, smo se v prijetnem okolju dobrega soseda TE-TOL srečali v torek, 29.5.2012 in preživeli prijetno popoldne v medsebojnem klepetu in druženju. Več...

 

Moščani, znanci, sosedje in prijatelji, smo se v prijetnem okolju dobrega soseda TE-TOL srečali v torek, 29.5.2012 in preživeli prijetno popoldne v medsebojnem klepetu in druženju.

Občani, ki so prinesli jestvine ali pijačo, skratka prispevek v artiklih, so za nagrado prejeli rumeno majico z napisom »ČETRTNA SKUPNOST MOSTE , tam kjer sonce vzhaja«.

Na začetku programa smo s stanovalci Doma starejših občanov Nove Fužine zapeli nekaj narodnih pesmi, obiskovalcem prireditve so tudi delili, kot vsako leto, odličen jabolčni zavitek. Takoj za njimi je ŠD Moste v parterju prikazalo delo s svojimi najmlajšimi športniki. PGD Štepanjsko naselje je na desni strani parkirišča organiziralo tekmovanje v zbijanju tarče z vodo, prve tri ekipe so prejele pokale, otroške tri ekipe pa praktične nagrade za sodelovanje. Pri Minibusu veselja v organizaciji SKALE so potekale razne igre (namizni nogomet, floor ball, itd), Društvo SPM pa je mlade združilo z igranjem namiznih iger (šah itd.).
Skozi celo popoldne je prisotne, še posebej otroke, zabaval »Zmajček pometajček«, ki ga je s seboj pripeljalo JP SNAGA. Vse generacije so svoje umetniške fantazije uresničevale v delavnicah Arhitekturnega muzeja pri izdelavi nakita iz filca. Marsikdo bo popoldne ali večer preživel ob prijetnem branju knjig, ki jim jih je podarila Mestna knjižnica Ljubljana - enota Moste. Moščani smo radi zdravi in v dobri kondiciji, seveda tudi lepi , zato je poskrbela Maja – AROMAJA s.p. s svojimi nasveti in vzorci za masaže telesa in obraza.
Tudi letos nismo bili lačni in žejni. Zelo okusne dobrote so prinesli obiskovalci, s srbskimi specialitetami nas je ponovno razvajalo KUD Mladost, pa tudi Svet Četrtne skupnosti se je dobro odrezal .
Druženje, klepetanje in nato pospravljanje prizorišča, se je zavleklo do pozne 22.00 ure.

In kot vedno, smo bili rumeni, saj so naše Moste na vzhodu prestolnice, tam, kjer sonce vzhaja.