petek, 5. 8. 2022

Naj blok v Ljubljani 2020 stoji na Pokopališki ulici

Zmagovalka akcije Naj blok v Ljubljani za leto 2020 je stolpnica na Pokopališki ulici 1 v Četrtni skupnosti Moste. Stanovalci so prejeli plaketo in zastavo Naj blok, 20 sadik vrtnic Ljubljana in ugodnejšo ceno elektrike javnega podjetja Energetika Ljubljana za skupne prostore v bloku.

Podelitev tega naslova je potekala z enoletno zamudo zaradi situacije in ukrepov zoper Covid-19.

Na razpis za akcijo Naj blok 2020 smo prejeli 14 prijav, med njimi se je v finale uvrstilo šest večstanovanjskih stavb.

Suvereno so zmagali stanovalci stolpnice na Pokopališki ulici 1 (Četrtna skupnost Moste), drugo mesto so osvojili stanovalci večstanovanjske stavbe na Brilejevi 2-4 (Četrtna skupnost Dravlje), tretje mesto pa stanovalci na naslovu Mlinska pot 4, 6, 8 (Četrtna skupnost Črnuče). V finale so se uvrstile tudi večstanovanjske stavbe na Ulici Polonce Čude 3 (Četrtna skupnost Golovec), Reboljevi ulici 1, 3 in Palmejevi ulici 16, 18, 20, 22 (Četrtna skupnost Bežigrad).

Že peti Naj blok v Ljubljani

To je že peti zmagovalec akcije Naj blok v Ljubljani. Akcijo smo zagnali leta 2016 na pobudo meščana Marka Mihajlovića in v obdobju, ko je Ljubljana nosila naziv Zelena prestolnica Evrope 2016.

Osnovni namen akcije je spodbuditi stanovalce živeče v večstanovanjskih stavbah, da po svojih najboljših močeh vsakodnevno pripomorejo k temu, da bo njihov blok odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja. Na ta način želimo ohraniti zavedanje, da je Ljubljana mesto, ki ves čas stremi k zelenim aktivnostim na vseh področjih.

To so Naj bloki v Ljubljani 

Prvi naziv Naj blok v Ljubljani so prejeli stanovalci stolpnice na Topniški ulici 45.

Naj blok 2017


Naziv Naj blok za leto 2017 so prejeli stanovalci bloka na Smoletovi ulici 12, 12a in 12b.

Naj blok v Ljubljani 2017


Naj blok v Ljubljani za leto 2018 stoji na Bilečanski ulici 2 in 5.

Naj blok 2018

Zmagovalni Naj blok v Ljubljani za leto 2019 je bila večstanovanjska stavba na Beethovnovi ulici 9.

Naj blok 2019

Z akcijo bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj je naš namen krepiti zavedanje, da je Ljubljana meščankam in meščanom ter obiskovalcem prijazno mesto, ki spodbuja in podpira zelene aktivnosti na vseh področjih.