četrtek, 26. 9. 2013

Otvoritev fitnesa na prostem na kodeljevem

Predsednica Sveta ČS Moste je v družbi najmlajših slavnostno prerezala trak in s tem občanom uradno predala v uporabo fitnes na prostem na Kodeljevem.

 

S postavitvijo prvega fitnesa na prostem, je ČS Moste orala ledino, sedaj pa ji že sledijo tudi nekatere druge četrtne skupnosti MOL. V letih 2012 in 2013 je na prostoru, ki se nahaja v senci visokih dreves, okrog otroškega igrišča Ob Ljubljanici 82, postavila deset naprav. Fitnes na prostem omogoča gibanje na svežem zraku, ob vsaki uri, vsem, ne glede na finančne zmožnosti. Pravi užitek je opazovati, ko se ljudje ustavljajo: mamice z dojenčki, upokojenci, tekači, sprehajalci…in preizkušajo svoje zmožnosti ali že profesionalno krepijo in oblikujejo svoje mišice.
Ker se je fitnes na Novih Fužinah že dobro »prijel«, za tega na Kodeljevem pa verjamemo da se tudi bo, je Svet ČS Moste še bolj prepričan, da se je odločil prav, da sredstva še naprej namenja za dejavnosti, ki dvigujejo kvaliteto bivanja občanov v ČS Moste in spodbujajo aktiven življenjski slog vseh generacij.
V tem duhu je ČS Moste  za vas pripravila tudi otvoritev, s spremljajočim prikazom pravilne tehnike »nordijske hoje«, in prikazom pravilnega izvajanja vaj na tamkajšnjih fitnes napravah.
Dogodek so s skupnimi močmi organizirali Četrtna skupnost Moste, Športna zveza Ljubljana in Društvo za razvoj skupnostnih programov za mlade. Svet ČS Moste je prispeval tudi vodo za gašenje žeje in jabolka za potešitev prve lakote po vadbi.
Cilj prireditve je bil kar najbolje razmigati občane, in jim omogočiti aktivno in kreativno preživljanje prostega časa, skrb za ohranjanje telesne in zdravstvene kondicije ter druženje v urbanem okolju.
KOGAR NI BILO TAM, MU JE LAHKO ŽAL.
 
Zapisala: Vera Sinčič