petek, 10. 8. 2018

Počitniški program z mladimi španskimi prostovoljci

Mineva že 10 let od prvega obiska skupine prostovoljk iz daljne Španije. Vsako leto si dekleta vzamejo 10 dni svojih poletnih počitnic, da bi jih preživele skupaj z nami na Novih Fužinah.

Do sedaj so počitniški programi potekali v OŠ Nove Fužine in v Domu za starejših občanov Fužine (DSO Fužine). Letos pa je počitniški program potekal, poleg DSO Fužine, še v OŠ Martina Krpana. Prišlo je 27 prostovoljk iz Madrida in Toleda, starih med 16 in 29 let, ki so se posvetile zabavnemu poučevanju španščine in različnim dejavnostim namenjenim otrokom starim od 5 do 12 let.
V šoli je bilo vsako jutro zelo zabavno. Začelo se je z jutranjo telovadbo in nadaljevalo z ustvarjalnimi delavnicami, igrami na prostem, petjem pesmi, plesanjem ter raznimi športnimi aktivnostmi (košarka, odbojka, nogomet).
Tudi v Domu za starejših občanov Fužine so mlade Španke popestrile dneve varovancev s predstavitvijo svoje dežele in zanimivimi delavnicami.

Letos pa smo dekleta še dodatno zaposlili. S pomočjo Sveta ČS Moste, ki je nabavil ves potrebni material, so dekleta na zunanji površini pred OŠ Martina Krpana narisala talne igre, ki se jih bodo najbolj razveselili otroci ob začetku novega šolskega leta.

Talne igre Foto B. Sivec

 Talne igre pred OS Martina Krpana Foto B4. Sivec

Talne igre (Foto: Barbara Šivec)

Ob španski glasbi, prepevanju španskih pesmi, prikazom znanja španščine, ki so ga otroci v tem času pridobili ter razstavo izdelkov otrok smo zaključili zadnji dan druženja.

 Flowers Flor Roza Foto B. Sivec

Izdelki otrok (Foto: Barbara Šivec)

Skupno druženje je bilo prijetno, gostjam je bila Slovenija zelo všeč in obljubile so, da se bodo zopet vrnile k nam na Nove Fužine.

Emil Urbančič in Barbara Šivec