petek, 15. 12. 2017

Velikanček in Pravljična tržnica 2017

Tudi letos je Svet Četrtne skupnosti Moste organiziral prireditev Velikanček s Pravljično tržnico v sodelovanju z Društvom skupnostnih programov za mlade ter s pomočjo donatorjev: JP Energetika Ljubljana d.o.o., BTC d.d., Preli d.o.o, Spar Slovenija d.o.o. ter Delavska hranilnica d.d..

V čudovitem popoldnevu, polnem otroške radosti in pričakovanja , ter srečanjem z njihovim dobrim dedkom Mrazom, smo ponovno pričarali nasmehe na obraze otrok. Tudi mamice in očki, babice in dedki ter ostali obiskovalci so se, v pestri zimski kulinarični ponudbi, pogreli in posladkali.

Od 14.00 ure naprej je bila na ploščadi Preglov trg postavljena Pravljična tržnica, kjer so lahko obiskovalci občudovali ročno izdelane okraske za jelke, novoletne vizitke, piškote in razna darilca, ki so jih pripravili otroci šol, društev, zavodov in organizacij iz naše četrtne skupnosti. Za kulinarični del prireditve sta poskrbeli Srednja šola za gostinstvo in turizem, ki je obiskovalce razvajala z odličnim šmornom, Ljubljansko enolončnico ter čajem in kakavom, ter OE Skala z odličnimi palačinkami. Prireditev pa so popestrili nastopi otroških pevskih zborčkov OŠ Martina Krpana in OŠ Nove Fužine, zborčka CUDV Draga-Dnevni center Fužine ter članov Centra aktivnosti Fužine (CAF) s petjem in plesom. Najbolj pa so se otroci razveselili lutkovne predstave Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra v izvedbi KUD Unikat in prihoda dedka Mraza, ki je imel darila za otroke varno pospravljena pod šotori DT Črni mrav.

Kot vsako leto je Svet ČS Moste obiskovalcem zagotovil brezplačno kulinarično ponudbo ter lutkovno predstavo, dogovoril pa se je tudi z dedkom Mrazom, da se je na svoji dolgi poti ustavil tudi pri nas in obdaril otroke.

Hvala vsem, ki ste nam tako ali drugače pomagali, da je prireditev uspela!

Članice in člani Sveta ČS Moste