Zeleni ambasador 2016

Pester program

Četrtna skupnost Moste je, 25.4.2016, prevzela štafeto od Četrtne skupnosti Golovec. Dogodek so odprli učenci OŠ Ketteja in Murna z Zdravljico in himno ZPE. Vsem zbranim je toplo dobrodošlico izrekel ravnatelj OŠ Ketteja in Murna, g. Saša Kožuh. Predsednik ČS Golovec, g. Aleš Dakić, je nato predal repliko nagrade ZPE novi ambasadorki. Predsednici ČS Moste, ge. Stanislavi Mariji Ferenčak Marin, je zaželel čim več uspešnih zelenih projektov ter izrazil željo, da bi bilo medsosesko sodelovanje med obema četrtnima skupnostnima še naprej tako dobro.

Ga. Ferenčak Marin je štafeto prevzela s ponosom. Vse zbrane je povabila na dogodke ki jih pripravljajo v njihovi četrtni skupnosti ter na info točki pred Mestno hišo. Nadaljevali bodo z akcijo ČLOVEK in pod sloganom Za domačimi ljubčki ne ostajajo kupčki razdeljevala bio razgradljive vrečke za pasje iztrebke. Z osrednjo čistilno akcijo pa želijo spodbujati vrtnarjenje zato bodo vreče odpadkov menjali za sadiko rožice. Sledil je nagovor župana, g. Zorana Jankovića. Ponovno je poudaril solidarnost in povedal da smo edina evropska prestolnica s programom Zero Waste. Torej lepo, lepše, Ljubljana.

V nadaljevanju so otroci poskrbeli še za kulturni del programa. Ravnatelj je povabil župana in ekipo na ogled okolja šole. Sledilo je druženje ob sveže pečenih palačinkah.
(http://www.zelenaljubljana.si/blog/zelena-ambasadorka-postala-cs-moste)

Prevzem ambasadorstva

Točka.Zate.

 • Med 26.4. in 3.5.2016
  V info točki pred Mestno hišo so učenci OŠ Ketteja in Murna in OŠ Martina Krpana pripravili razstavo risbic na temo Naše mesto, naše Moste.
 • 11.5.2016 med 17.00 in 17.30
  V info točki in na stojnici pred Mestno hišo je ČS Moste predstavila kulturno in naravno dediščino v njihovem okolju. Podali so polno zanimivih možnosti za sprehode in rekreacijo, predvajali lepljenko fotografij Most in razdeljevali pisno gradivo.
 • 11.5.2016 med 17.30 in 18.30
  V info točki ter pred Mestno hišo je ČS Moste v sodelovanju s Centrom aktivnosti Fužine (CAF) in SKALO – mladinsko ulično vzgojo pripravila pestro dogajanje. Zapeli so nekaj pesmi, zaplesali in na zabaven način predstavili svoje delo.
 • 11.5.2016 med 18.30 in 19.30
  Na stojnici pred Mestno hišo je ČS Moste predstavila akciji s sloganom Vrtiček v vsak kotiček in Za domačimi ljubčki ne ostajajo kupčki. Mimoidočim so razdeljevali sadike cvetja in bio razgradljive namenske vrečke za pobiranje pasjih iztrebkov.

Ostali dogodki v času ambasadorstva

 • 25.4.2016 ob 17. uri, pred OŠ Ketteja in Murna, Koširjeva 2
  Predaja štafete zelenega ambasadorstva ČS Moste.
  Predstavniki ČS Golovec in ČS Moste so si predali repliko ZPE. Sledil je kratek kulturni program, ki so ga pripravili osnovnošolci ter pogostitev s sveže pečenimi palačinkami.
 • 26.4.2016 ob 10. uri, Dom krajanov Nove Fužine, Preglov trg 15 (južni vhod)
  Na Studencu in Novih Fužinah za domačimi ljubčki ne ostajajo kupčki. Člani Sveta ČS Moste so mimoidočim sprehajalcem psov razdeljevali bio razgradljive vrečke. Sočasno pa so si ogledali ter preverili še stanje otroških igrišč v Novih Fužinah.
 • 5.5.2016 ob 17. uri, sedež ČS Moste, Ob Ljubljanici 36 a
  V Mostah za domačimi ljubčki ne ostajajo kupčki. Člani Sveta ČS Moste so mimoidočim sprehajalcem psov razdeljevali bio razgradljive vrečke. Sočasno pa so si ogledali ter preverili še stanje otroških igrišč na Kodeljevem, Mostah in Selu.
 • 12.5.2016 ob 17. uri, Moste – Tržnica Moste, Zaloška 55
  Osrednja čistilna akcija s spodbujanjem vrtnarjenja pod sloganom Vrtiček v vsak kotiček. Na akciji so vrečo odpadkov menjali za zlati cekin (sadiko rožice). Poudarek je bil na medgeneracijskemu druženju, po akciji pa je bilo poskrbljeno za izvrstne palačinke (Nove Fužine 40)!
 • 12.5.2016 ob 17. uri, Dom starejših občanov Fužine, Nove Fužine 40Osrednja čistilna akcija s spodbujanjem vrtnarjenja pod sloganom Vrtiček v vsak kotiček. Na akciji so vrečo odpadkov menjali za zlati cekin (sadiko rožice). Poudarek je bil na medgeneracijskemu druženju, po akciji pa je bilo poskrbljeno za izvrstne palačinke (Nove Fužine 40)!

V času ambasadorstva je ČS Moste sodelovala z 11 deležniki:
Dom starejših občanov Fužine (DSO Fužine); Center aktivnosti Fužine (CAF); Osnovna šola Ketteja in Murna; Osnovna šola Martina Krpana; Skala – mladinska ulična vzgoja; Kreativna skupina Fuskabo pri Skali; Skavti stega 5 Nove Fužine; Društvo tabornikov Črni mrav; Društvo SPM; Cona pri Svetovalnici Fužine; JP Snaga d.o.o.