ponedeljek, 19. 10. 2020

Spoznajte sosesko - Bežigrajska soseska BS 7 oziroma Ruski car

Četrtna skupnost Posavje vabi na brezplačne vodene oglede bežigrajske soseske BS 7 oziroma Ruski car.

Več kot 8000 prebivalcev Bežigrajske soseske BS 7 oziroma pogovorno Ruski car živi v okolju, kjer je dobro živeti. Kaj vse so za to arhitekti ob načrtovanju in gradnji soseske upoštevali in naredili, kako soseska živi in diha, kaj vse naredijo stanovalci, številna društva in organizacije s podporo Mestne občine Ljubljana in Četrtne skupnosti Posavje in kakšna je zgodovina tega prostora? Vse to in še kaj bomo izvedeli na skupnem vodenem ogledu.

Brezplačen voden peš ogled z licencirano turistično vodnico Lidijo Deu bo trajal predvidoma dve uri. Vodene oglede organizira Kulturno umetniško društvo Zrela pot, ob podpori Četrtne skupnosti Posavje Mestne občine Ljubljana.

Ogled bo potekal v več terminih (po dogovoru dopoldne in/ali popoldne): 21., 23., 26. in 30. oktobra ali 9., 11., 14. in 15. novembra 2020.
Zbor udeležencev: na parkirišču gostilne Ruski car na Dunajski cesti 217 dopoldne ob 10. uri, popoldne ob 17. uri oziroma po dogovoru.

Prijave obvezne

Po priporočilih NIJZ in odlokih Vlade RS je ob predpisani medsebojni razdalji in obveznih obraznih maskah v skupini lahko do največ 10 oseb, zato je obvezna predhodna najava na tel. št. 041 278 082 ali na e-naslov: zrela.pot@gmail.com.