torek, 12. 7. 2016

Prireditve posvečene zeleni prestolnici Ljubljana pod okriljem ČS Rožnik

18. 7. (ponedeljek) ob 18. uri na Cankarjevem vrhu prevzame Četrtna skupnost Rožnik zeleno ambasadorstvo od Četrtne skupnosti Rudnik za tri tedne.

Za dobro vzdušje bo poskrbel pevski zbor Pevci izpod Rožnika.

ČS Rožnik obsega naselja, kot so Rožna dolina, stari Vič, Vrhovci, Brdo, Bokalce in Grič z veliko zelenja, toda »mesto« v njih nezadržno vdira, zato bodo vsi dogodki ZPE posvečeni predvsem rastlinam in ljudem – v juliju: biotski pestrosti in čebelam – v avgustu: naprednemu turizmu.
 
 
23. 7. (sobota) od 11.30 do 13.30 v info-točki Zate pred Magistratom
 
Na dan ČS Rožnik bo društvo PaziPark prineslo cvetje v center mesta. Bo cvetje premagalo mesto? Po delavnici ga bomo zbombardirali s KAbumi, nato pa zbombardirana mesta zalivali in spremljali na spletu www.pazipark.si
 
 
23. 7. (sobota) ob 17. uri v javnem sadovnjaku na Grbi (Brdo)
 
Društvo PaziPark organizira delavnico za obogatitev vrtov, vrtičkov in balkonov, ki bo privabljala leteče živalce. Zanje bomo izdelali za domov tudi »hotele« iz naravnih materialov. Delavnica bo primerna tudi za otroke.
 
 
Od 25. 7. (ponedeljek) ob 18. uri pred gasilskim domom, Viška 41, do 31. 7. (nedelja) »štetje korakov« s ŠD Brigita Bukovec
 
Celotedenski program hoje za staro in mlado pod vodstvom vaditelja. Začeten zbor je določen 25. 7. ob 18. uri, naslednje dni pa po dogovoru. Morebitne spremembe bodo objavljene v vitrinah in na spletu ČS Rožnik.
 
 
29. 7. (petek) od 10. do 18. ure v vrtcu Vrhovci, Vrhovci, cesta XIX/10
 
Celodnevna predstavitev zeliščnega vrta Vrtca Vrhovci enote Rožnik, ki je nastal 2007 s strokovno pomočjo Marije Jamnik. Od tedaj ga otroci pod vodstvom mentorice Andreje Kočevar obdelujejo, pobirajo pridelke in se o njem učijo.
 
 
2. 8. (torek) ob 17. uri v info-točki Zate pred Magistratom – Društvo mladih v turizmu
 
Pridite na delavnico izdelovanja spominkov iz odpadnih materialov, ki jo organizira Društvo mladih v turizmu. Ponudili jih bomo lahko kot spominek v turizmu ali pa jih spremenimo v lepo darilo. Vsi ustvarjalci, predvsem osnovnošolci, vabljeni!
 
 
5. 8. (petek) od 10. do 12. ure v info-točki Zate pred Magistratom – Društvo mladih v turizmu
 
Kaj so prednosti inovativnega turizma, kako uskladiti ekonomsko, socialno in ekološko stran z okoljem? O tem bosta spregovorila docent dr. Dejan Križaj in direktorica Zavoda Novi turizem.
 
 
6. 8. (sobota) od 10. do 12. ure na igrišču OŠ Vrhovci, Cesta ba Bokalce 1 – Društvo mladih v turizmu
 
Otroci in starši vabljeni k izdelovanju ekozeliščnih vrtičkov, ki jih boste odnesli s seboj in jih doma naprej negovali. Krasili vam bodo ali balkone ali okna, vam začinili jedi ali vam dali domače čaje. 
 
 
8. 8. (ponedeljek) konec ambasadorstva ZPE 2016 za Četrtno skupnost Rožnik.
 
Ambasadorstvo bo prevzela Četrtna skupnosti Šentvid.