ponedeljek, 8. 7. 2019

Tretje športne igre ČS Rožnik

Po zdaj že ustaljeni tradiciji so svetniki Četrtne skupnosti Rožnik v soboto, 8. junija 2019, priredili tretje športne igre Četrtne skupnosti Rožnik, ki so potekale na igrišču OŠ Vič na Abramovi ulici.

Gre za dobronamerno prireditev, ki spodbuja športno aktivnost in prijetno druženje vseh obiskovalcev. V sončnem vremenu in prijetnem vzdušju so se udeleženci pomerili v turnirju v odbojki, turnirju v košarki in turnirju v malem nogometu. Poleg športnih aktivnosti je bilo odlično poskrbljeno za hrano in pijačo za vse obiskovalce, na svoj račun pa so prišli tudi najmlajši, saj sta bila za njih postavljena napihljiv grad in trampolin. S stojnico se je na dogodku predstavila tudi Slovenska filharmonija.

foto

V dopoldanskih urah je v sklopu projekta Veter v laseh potekala Športna tombola za otroke, ki smo jo organizirali v sodelovanju s člani društva Mladi v turizmu. Gre za kombinacijo različnih športnih vaj in poligonov, s katerimi smo želeli otroke spodbuditi k spoznavanju in izvajanju raznovrstnih športov in njihovih vsebin. Otroci so se preizkusili v petih različnih športnih poligonih. Tisti, ki so se uspešno odrezali pri nalogah, so izžrebali praktično nagrado, prav tako pa so prejeli vrečko in plastenko za vodo projekta Veter v laseh.
Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

foto

Celoten dan je bil zelo uspešen, saj so igre potekale v odličnem športnem in prijateljskem vzdušju!