torek, 19. 7. 2016

Uspešen prevzem zelenega ambasadorstva

In smo prišli na vrsto! Za prevzem zelene štafete smo določili naš najvišji vrh četrtne skupnosti, tj. Cankarjev vrh. V duhu »zelenosti« smo se odločili, da se dobimo ob pol šestih popoldne pri Čadu, nato pa strumno odkorakamo na vrh. Načrt dober, vreme slabo. Komaj smo se pri Čadu zbrali, nas je zalila petnajstminutna ploha, a nekaterim nam je po njej še uspelo priti na vrh pravočasno, da je prevzem stekel po programu, ki ga je povezoval podpredsednik ČS Tomaž Čučnik. 

Iz ČS Rudnik nam je štafeto predala predsednica ČS Katarina Juvanc Šinkovec, v ČS Rožnik jo je prevzel predsednik Aleš Jenko, zapel nam je zbor Pevci izpod Rožnika, umanjkala sta le župan in podžupan. Kot se zanju spodobi, sta se obnašala eko – župan Zoran Janković je prišel iz mesta peš, kar je plačal s tem, da ga je dež dobro zalil. Počakati je moral na suho majico, kar je nas stalo njegovega slavnostnega nagovora. Ampak smo bili hitro potolaženi ob kanapejčkih in rožniških flancatih, da o limonadi in bezgovem soku, ne govorimo. 

Pa da ne boste mislili. Tudi z Rožnika nas je pregnal poletni dvajsetminutni naliv…

 

Uradni opis dogodka preberite na spletni strani Zelena prestolnica Evrope 2016, kjer si lahko ogledate tudi krajši video posnetek:

http://www.zelenaljubljana.si/blog/cs-roznik-prevzela-ambasadorstvo-na-cankarjevem-vrhu

Prav tako pa si lahko tam preberete več o samem projektu:

http://www.zelenaljubljana.si/