torek, 20. 10. 2015

Volkswagen 20. ljubljanski maraton

Mestna občina Ljubljana je organizator Volkswagen 20. Ljubljanskega maratona, ki bo v soboto 24. in nedeljo 25. oktobra 2015. Ljubljanski maraton je največja tekaška prireditev pri nas s 25000 udeleženci. Zaradi tako množične udeležbe smo bili prisiljeni spremeniti traso maratona, ki bo potekala po vsej Ljubljani. Štart bo na Slovenski cesti pred ljubljansko Dramo, trasa pa bo potekala po Bežigradu, Šiški, Viču, Rudniku, Mostah in se mimo Mestne hiše ponovno vrnila v samo središče mesta, v cilj, ki bo na Kongresnem trgu.

 
Mednarodni Volkswagen 20. Ljubljanski maraton je zasnovan kot vsa velika maratonska tekmovanja v Evropi in svetu. Namenjen je vsem, od najmlajših do najstarejših, domačim in tujim tekačem, in spodbuja redno telesno aktivnost preko celega leta in zdrav način življenja. Tudi v Ljubljani smo se zavestno odločili, da pripravimo Volkswagen 20. Ljubljanski maraton po celotnem mestu in enkrat v letu namenimo ceste tekačem. Zato je to pravi dan za spodbujanje mesto brez avta, saj bo ta dan Ljubljana dobesedno brez prometa. To priložnost izkoriščamo in vas krajane vabimo ob traso k ogledu in spodbujanju udeležencev maratona.
 
Organizatorji vam ponujamo, da ste tudi vi eden od udeležencev dobrodelnega teka, ki poteka v soboto 25. Oktobra, in je namenjen vsem občanom Ljubljane, ali pa da sodelujete kot prostovoljec na delu trase, ki poteka v vaši lokalni skupnosti.
 
Za izpeljavo prireditve je nujno potrebna popolna zapora cest na delu Ljubljane, kjer poteka trasa. Časovnice popolne zapore cest bodo objavljene v sredstvih javnega obveščanja, na portalih LPP-ja in MOL-a, Timinga Ljubljane in Centra za obveščanje.
 
Prosimo vas, da pogledate in se informirate, kje bodo popolne zapore cest v nedeljo 25. oktobra in načrtujete svoje poti, v skladu z objavljenimi popolnimi zaporami cest in ulic, v obojestransko zadovoljstvo. Prečkanje trase z vozili bo možno v času, ko bo med tekači dovolj prostora in bo zagotovljena varnost.
 
Podroben seznam cest in ulic, kjer bo potekala trasa Volkswagen 20. Ljubljanski maraton je objavljen na straneh http://vw-ljubljanskimaraton.si, www.lpp.si in portalu MOL-a www.ljubljana.si.
 
Za morebitne nevšečnosti, se vam že v naprej opravičujemo. Prosimo pa vas, da novo traso in prilagojen prometni režim sprejmete z razumevanjem.