sobota, 6. 8. 2016

Zelena prestolnica - izdelovanje ekozeliščnih vrtičkov

V soboto, 6.8. je  na igrišču OŠ Vrhovci potekala delavnica za otroke z naslovom Eko-zeliščni vrtički. Delavnico je izvedlo Društvo mladih v turizmu, podprla pa četrtna skupnost Rožnik v okviru programov Zelena prestolnica Ljubljana 2016. 

V Ljubljani se še vedno dobro zavedamo kako okusni in zdravi so pridelki iz domačih vrtov. Tokrat je bilo otrokom in njihovim staršem predstavljeno kakšen pomen imajo doma pridelana zelišča, za kaj se uporabljajo in kako jih lahko sadimo. Delavnico sta vodili članici Društva mladih v turizmu Maja Vidmar in Ana Dremel, ki sta z najmlajšimi izdelali ekološke vrtičke ter otrokom pojasnili kako naj skrbijo za svoja zelišča po tem, ko bodo vrtičke odnesli domov. Vrtičke smo tudi kreativno polepšali, da bodo res krasili balkonske police. Otroci so se nadvse zabavali, poleg uživanja pri izdelovanju vrtičkov, je otroke animirala tudi prisrčna zmajčica Flora. 
 
Zeliščna semena in zemljo je donirala Semenarna Ljubljana, Cicibane in Cicizabavnike, ki bodo otroke pospremili na morje pa Mladinska knjiga Založba.