petek, 5. 8. 2016

Zelena prestolnica - kabum semenske bombice

V soboto 23.7.2016 ob 11.30 je v organizaciji društva PaziPark na stojnici pred mestno hišo potekala izdelava tako imenovanih semenskih bombic. Krajša zamuda pri postavitvi stojnice ni vplivala na razpoloženje prisotnih, ki so z velikim zanimanjem opazovali dogajanje.

Na sami delavnici so predstavniki društva PaziPark skupaj z otroci zgnetli semenske bombice in popolnoma naravnih in avtohtonih sestavin, kot je seneni drobir, kompost, glina in voda. Dogajanje med izdelavo je bilo izredno pestro in prav nič dolgočasno. Otroci so na igriv način izvedeli več o osnovnih pogojih za rast in razvoj rastlin, kaj zelenje pomeni za življenje v mestih in kaj lahko sami storimo za njegovo ohranjanje. Vsi udeleženci delavnice so semenske bombice lahko odnesli domov, preostanek pa so razdelili med naključne mimoidoče. Kdor je želel, je lahko brezplačno dobil tudi semena različnih medonosnih rastlin, ki jih je podarila Semenarna Ljubljana. 
 
Prepričani smo lahko, da so se otroci veliko naučili o okolju ki jih obdaja in bo iz teh bombic zraslo veliko novega zelenja, ki bo še dodatno polepšal našo prestolnico.