sobota, 6. 8. 2016

Zelena prestolnica - predavanje o trajnostnem turizmu in inovativnih praksah

V petek, 5.8. je bilo v Točki.Zate. predavanje na temo inovativnosti in trajnosti v turizmu. Predavanje je organiziralo Društvo mladih v turizmu, podprla pa četrtna skupnost Rožnik v okviru programov Zelena prestolnica Ljubljana 2016. 

Predavateljici Tina Hedi Zakonjšek in Mateja Gruden sta predavali o shemi trajnostnega turizma in inovativnih praksah v turizmu. Izvedeli smo kaj vse je potrebno, da destinacija, hotel ali drug nastanitveni obrat pridobi različne certifikate. Kakšen je pomen trajnosti v turizmu, kako inovativnost v turizmu vpliva na destinacijo. Izvedeli smo o primerih dobrih praks inovativnosti po svetu in s katerimi zanimivimi inovativnimi produkti se že lahko pohvalimo v Sloveniji. 
 
Najboljše prakse inovativnosti v Sloveniji redno spremlja Banka turističnih priložnosti, ki najbolj uspešnim podeljuje tudi nagradi Sejalec in Snovalec. Predavateljici sta nam predstavili kriterije za izbor nagrajencev in priložnosti, ki jih lahko vidimo tudi posamezniki, če se bomo podali v turistične vode. 
 
Zanimiv vpogled v slovenski turizem in korake, ki jih delamo za trajnostni turizem ter dobrobit vseh nas.