sobota, 9. 4. 2022

Čistilna akcija Barje 2022

Četrtna skupnost rudnik in Turistično društvo Barje v okviru akcije Za lepšo Ljubljano vabita na čistilno akcijo Barje 2022. Zaradi slabe vremenske napovedi je akcija prestavljena na soboto, 9. aprila 2022.

Čistilna akcija na Barju je ob povečanem obisku narave v zadnjem času nujna in smiselna. Zaradi epidemije mora Turistično društvo Barje letošnjo akcijo izpeljati še vedno nekoliko drugače kot pred epidemijo. Upoštevati bo potrebno ukrepe, ki bodo preprečevali, da bi se udeleženci akcije okužili z virusom, ki je v tem času še vedno prisoten oziroma po podatkih pristojnih okužbe še vedno naraščajo.

Čistilna akcija Barje 2022 bo v soboto 9. aprila 2022 s pričetkom ob 9.00 uri.
Zbirno mesto bo pred staro barjansko šolo, Ižanska cesta 303 Ljubljana

Čistili bomo območje ob Ižanski cesti od Jurčkove do Hauptmanc, spodnji del Peruzzijeve ulice, Lahovo pot, Mihov štradon, Rebekov štradon, Brglezov štradon, Črno vas, Lipe, območje Hauptmanc, Dolgega brega, Črne poti in Poti do Kozlerjeve gošče. Čistili bomo tudi okoli vseh turistično zanimivih lokacij našega Barja, okolico novo nastajajočega Centra Barje (bivša šola Barje), bregove Iščice in Farjevca.

Udeležence prosimo, da bodo primerno obuti in priporočljivo je nositi barvne jopiče vsaj za tiste, ki bodo čistili ob prometnih poteh. S seboj prinesite tudi kakšno orodje (pripomočke) za lažje pobiranje smeti (grablje, metle, …).

Udeleženci se bodo registrirali, dobili bodo kvalitetne zaščitne rokavice, vreče ter navodila in se razdelili po območjih čiščenja.
Zbrane smeti bo mogoče odložili na označenih zbirnih mestih ob cestah oziroma štradonih do 13.00 ure.
Vsi registrirani udeleženci čistilne akcije bodo za čas akcije nezgodno zavarovani in ob koncu akcije bodo dobili tradicionalne spominske majice.
V primeru slabega vremena ali prepovedi NIJZ bomo čistilno akcijo prestavili na drug datum.