sobota, 24. 4. 2021

Vabimo vas na čistilno akcijo Barje 2021

Četrtna skupnosti Rudnik vabi na čistilno akcijo Barje 2021, ki bo v soboto, 24. aprila 2021.

 

Čistilna akcija na Barju je ob povečanem obisku narave v zadnjem času nujna in smiselna. Zaradi epidemije mora Turistično društvo Barje letošnjo akcijo izpeljati drugače kot zadnja leta. Upoštevati moramo pogoje, ki nam jih predpisuje MNZ in priporočila NIJZ.

»MNZ dovoljuje gibanje na javnih krajih in površinah posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva in če je mogoče ob gibanju zagotoviti varno razdaljo do podobnih skupin ali posameznikov. Tako na prostem lahko udeleženci čistilne akcije čistijo smeti in jih oddajo na označena zbirališča ob upoštevanju vseh navodil NIJZ o socialni distanci in drugih zaščitnih ukrepih za preprečevanje okužbe. To pomeni, da pri čistilni akciji ne sme priti do skupinskega zbiranja in da naj vsak posameznik oziroma vsaka skupina oseb iz istega gospodinjstva čisti in odnaša smeti iz narave individualno.«

Čistilna akcija Barje 2021 bo v soboto 24. aprila 2021 s pričetkom ob 8.00 uri.
Zbirno mesto bo na Sejmišču Barje, Ižanska cesta 303 (vhod iz Peruzzijeve).

Udeležence prosimo, da bodo primerno obuti in priporočljivo je nositi barvne jopiče vsaj za tiste, ki bodo čistili ob prometnih poteh.
Udeleženci se bodo registrirali, dobili bodo kvalitetne zaščitne rokavice, vreče ter navodila in se razdelili po območjih čiščenja.
Zbrane smeti bodo odložili na označenih zbirnih mestih ob cestah oziroma štradonih do 12. ure.


Upoštevali bomo epidemiološke ukrepe in se zbirali do 10 oseb v skupinah.
Vsi registrirani udeleženci čistilne akcije bodo za čas akcije nezgodno zavarovani in ob koncu akcije bodo dobili tradicionalne spominske majice.

Organizator akcije je Turistično društvo Barje v okviru projekta »ZA LEPŠO LJUBLJANO 2021« ob pomoči Turizma Ljubljana in ČS Rudnik.