Predsednica sveta četrtne skupnosti

Katarina Juvanc Šinkovec (1967)

Katarina Juvanc Šinkovec je kot rojena Ljubljančanka do danes zvesta domačemu Rakovniku. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana geografinja in etnologinja ter kulturna antropologinja. Šport je njeno delo in hobi, ustvarjanje pa hobi, ki je postal del njenega dela. Vse to povezuje z organizacijo, brez katere ne gre nikjer. Kot strokovna delavka v športu je zaposlena v Zvezi športnih društev Krim, v kateri se trudijo za prepoznavnost športnih panog, in si želijo, da bi čim več ljudi spoznalo pozitiven pomen športnega udejstvovanja skozi vse življenje, najsibo organizirano ali individualno. Zato je njena želja, da bi v naslednjih štirih letih v Četrtni skupnosti Rudnik uredili športne površine, ki bodo krajanom prosto dostopne, in zagotovili še več ponudbe športne vadbe od dosedanje.

Svoj četrti mandat v četrtni skupnosti Rudnik pričenja v krogu kolegov, ki so ji zaupali vnovično vodenje Sveta ČS Rudnik. Prepričana je, da bodo tudi v tem mandatu nadaljevali delo v prijateljskih odnosih in s skupno idejo, delati dobro za krajane, kot so to počeli v zadnjih dveh mandatih.

Četrtna skupnost Rudnik je po površini druga največja v Ljubljani. Razdeljena je na tri dele, ki so med seboj raznoliki in imajo vsak svoje lastnosti, želje in težave. Vsak del je enota zase, a vsekakor povezan s preostalimi.

Čeprav so za vsakega posameznika težave, s katerimi se sooča, najpomembnejše, se v Svetu trudijo, da jih prepoznajo in rešujejo. Tako se bodo svetniki še naprej zavzemali za ureditev poplavnega dela Barja in Rakovnika, komunalne opremljenosti Barja in Rudnika ter prometne urejenosti Rudnika in Rakovnika.

Skupaj s kolegi svetniki si želi, da bi ob koncu tega mandata lahko s ponosom pokazali na večje in manjše pridobitve, tako kot so jih pokazali v preteklem. Veseli smo, da je OŠ Oskarja Kovačiča končno dobila prizidek, vrtec Galjevica je dobil nove prostore, urejanje komunalne infrastrukture na Gornjem Rudniku je v teku, prav tako pa so se že lansko leto začeli realizirati nekateri projekti, za katere smo se trudili več let. Z novim letom je vse bližje tudi priprave na začetek obnove Centra Barje, prav tako pa čakamo na ureditev kanalizacije v celotni četrtni skupnosti.

Predvolilni video predsednice ČS Rudnik