torek, 29. 3. 2016

Aktiven dan za aktivno starost

Program se izvaja dvakrat tedensko v prostorih Centra starejših Trnovo družbe Deos. Podrobnosti so v prilogi.

Vabljeni vsi starejši od 65 let, ki želijo povečati raven družbene vključenosti in krog družabnih stikov ter vzdrževati lastno samostojnost.

V Centru starejši Trnovo se je s 1.3.2016 pričel program za aktivno preživljanje prostega časa starejših, ki starejšim omogoča aktivno, daljše ter kakovostnejše življenje v domačem okolju.

Starejšim je dvakrat tedensko od 9.30 do 13.30 omogočeno aktivno preživljanje dneva ob aktivnostih, namenjenih krepitvi fizičnih in kognitivnih sposobnosti ter večanju kroga družabnih stikov. Aktivnosti temeljijo na individualni obravnavi posameznika, saj se z vsakim udeležencem ob vpisu opravi individualno svetovanje kjer se določi individualni cilj programa ter poseben program vadbe. Vsak aktiven dan je sestavljen iz štirih sklopov, ti so:

- uvodno izobraževanje

- aktivna vadba

- delavnica (sprostitvena, kreativna, kognitivna)

- kosilo

Z udeleženci sta neprestano prisotna animator in strokovni vaditelj vadbe, ki skrbita za strokovnost in zabavo tekom aktivnosti. Prostori v katerih se program izvaja so lahko dostopni ter popolnoma prilagojeni starejšim. Za večjo dostopnost programa pa bo za udeležence po potrebi organiziran tudi prevoz do lokacije in domov.

V priponki je vključena brošura programa, ki vsebuje več informacij o vsebini programa ter načinih prijav.

Za več informacij o programu in prijave nas kontaktirajte na info@deos.so oz. na telefon 08 2002 400