sobota, 21. 12. 2019

Brezplačna delavnica Male postavitve družine

Četrtna skupnost Trnovo vabi na brezplačno skupinsko delavnico Male postavitve družine, ki bo v soboto, 21. decembra 2019, ob 10. uri v prostorih ČS Trnovo na Devinski ulici 1.

Potek: Na skupini delamo Male Postavitve Družine.
Udeleženka, ki si želi rešiti neko težavo, po svojem občutku na kratko razloži problem. Že ta dinamika skupine, ko postavljalka prizna, da ima težavo, lahko učinkuje zdravilno.
Nato se skupaj umirimo, gremo vase in odpremo družinskemu polju postavljalke, kateri kot skupina želimo pomagati. Navadno se v proces Postavitve vključijo najprej udeleženke z več izkušnjami, ki hitreje ločijo, kaj se čuti iz polja družine. Kasneje po želji dobijo svojo vlogo tudi ostale.
Ko vas kot vodja povabim v določeno vlogo, se samo prepustite občutkom v svojem telesu. Od vas se ničesar ne pričakuje, zato samo opazujete, kaj čutite v sebi - oziroma ob pogledu na določeno drugo osebo - in skladno s tem reagirate. Včasih je polje tudi premočno - takrat se usedemo nazaj na svoje mesto in tako stopimo ven iz vloge.
Tako krepite zaupanje vase in v informacije, ki vam jih posreduje vaše telo o določeni situaciji, ki jo postavljamo. Pogosto dobite ravno vlogo, ki vam pomaga rešiti nekaj v vašem življenju - nemalokrat pa prinese že samo pasivna prisotnost na delavnici psihično razbremenitev udeleženk.

Kaj potrebujem: S seboj je fino prinest podlogo za ležanje, kakšno blazinico ali deko in vodo za pitje (po želji tudi prigrizek, ker je postavitev včasih kar zahtevno delo).
Sodelovanje na Postavitvi največkrat prinese psihično sprostitev in nove uvide v čisto osebne situacije - ter osebno izkušnjo, da obstaja svet izven običajnih petih čut, ki pa je še kako realen.