sobota, 14. 3. 2020

Dan ščitnice

Četrtna skupnost Trnovo vabi na Dan ščitnice, ki ga v soboto, 14. marca 2020, pripravlja Društvo Metuljčica.

Žleza ščitnica –majhna, a zelo pomembna za presnovne procese v organizmu, nam lahko hudo ponagaja pri zdravju. Uravnava metabolizem in s tem vpliva na delovanje vseh pomembnih organov. Prav vsak je že slišal za to žlezo, pa vendar o njej pogosto ne vemo dovolj.

Izčrpanost, depresija, živčnost in tesnoba, spremembe apetita in okusa, razbijanje srca, nepredvidljiva prebava, spremembe menstrualnega ciklusa, spreminjanje urnika spanja, tanjšanje in izpadanje las in težave z zanositvijo. To je le nekaj težav, ki so povezane z delovanjem ščitnice.

Da bi o sami žlezi ščitnici, njenem delovanju in težavah, izvedeli čim več, humanitarno Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice Metuljčica organizira dve predavanji. Prvo, Bolezni ščitnice pri delovno aktivni populaciji bo vodila tirologinja dr.sc.Nataša Bedernjak Bajuk,dr.med.,spec.int.med., drugo, Zdravje v meni, pa
dr. Ivica Flis Smaka, dr.med.,spec.fizikalne in rehab. med..

Obe predavanji sta brezplačni, potekali bosta v soboto, 14. marca 2020, v dvorani Četrtne skupnosti Trnovo na Devinski 1b.

Program:

  • ob 8.30  uri: občni zbor društva
  • od 9. do 10.30 ure: dr.sc. Nataša Bedernjak Bajuk, dr. med., spec. int. med.: Bolezni ščitnice pri delovno aktivni populaciji
  • od 11. do 13. ure: odmor in druženje
  • ob 13. uri:  dr. Ivica Flis Smaka, dr. med., spec. fizikalne in rehabi. medi.: Zdravje v meni