torek, 16. 10. 2018

Jesenski dan v Trnovem

V okviru tedna četrtne skupnosti Trnovo je društvo upokojencev Trnovo v sodelovanju z četrtno skupnostjo Trnovo in domom starejših občanov Trnovo pripravilo dogodek, imenovan Jesenski dan.

Spomnili smo se obilnih darov narave, ki smo jih letos deležni. Poudarili smo skrb za naravo, da jo bomo čim lepšo pustili našim otrokom, spominske besede pa smo namenili tudi našemu sokrajanu Jožetu Plečniku in njegovemu ustvarjanju v Ljubljani.

V uvodnem nagovoru sta nas prijazno pozdravila predsednik DUT Mirko Jarc in predsednik ČST Žiga Oven. Dogodek je povezovala Zdenka Vehovar.

Program so oblikovali otroci iz skupine Zajčki vrtca Kolezija z vzgojiteljicama Andrejo Mohar in Adrijano Baloh. Gojenci glasbene šole Ljubljana Vič Rudnik v sestavi: Pika Debevc, Gašper Nagode in Brin Ravnikar so zaigrali več pesmi na harmoniko. Pesnici Martina Počkaj in Nada Mihelčič sta v stihih razmišljali o jeseni, ki je kljub minevanju narave lahko lepa in spodbudna. Mešani pevski zbor DU Trnovo pod vodstvom Dragice Slak je zapel štiri pesmi z jesensko tematiko, skupaj z občinstvom pa še pesem Hladna jesen. Polna dvorana poslušalcev si je ob koncu zaželela, da bi skupaj s pevskim zborom zapeli še pesem Trnovska fara, ki je zaradi tradicionalnega prepevanja na naših dogodkih postala že kar trnovska himna.

jesenski dan

Ob obloženi mizi smo po prireditvi še pokramljali in si obljubili, da se kmalu ponovno srečamo.

Napisala: Zdenka Čuda