četrtek, 7. 12. 2023

Plavajoče pripovedi

Četrtna skupnost Trnovo vabi na glasbeni večer Plavajoče pripovedi, ki bo v Galeriji Diwan v četrtek, 7. decembra 2023 ob 19. uri.

Projekt Plavajoče pripovedi je performativni koncert kantavtoric Ane Škreblin in Maje Gostič, v katerem z združevanjem avtorske glasbe, govorne pripovedi ter dopolnjujoče zvočne in svetlobne podobe pripovedujeta zgodbe, ki jih piše plovba po življenju. Projekt vključuje izbor avtorskih pesmi, ki se žanrsko gibljejo v polju intimne akustične glasbene poezije, navdahnjene iz osebnih premišljevanj o svetovih, ki jih živimo.
Po pravljičnih premiernih izvedbah v prostorih Hupe Brajdič v Podhodu Ajdovščina, bomo tokrat po pripovedih zapluli v intimnem vzdušju Galerije Diwan.

Vstop je prost. Zaradi omejenega števila mest prosimo, da svojo prisotnost sporočite na e-naslov anaskreblina@gmail.com.

Avtorici projekta: Maja Gostič in Ana Škreblin
Oblikovanje zvoka: Jan Vihar
Oblikovanje svetlobe: Matej Lazar in Gregor Kuhar
Koprodukcija: Hupa Brajdič (KUD Center 21)
Projekt je podprt s strani Mestne občine Ljubljana

Ana in Maja sta sopotnici, ki v svojih glasbenih potovanjih raziskujeta manj vidne svetove ter odstirata tančice, ki prekrivajo našo pristno naravo. Skozi medsebojno interakcijo prepletata melodije dveh vokalov in kitar, ki ustvarjajo posebno atmosfero večplastnih harmonij in občutkov. Svojo glasbo opisujeta kot intimni preplet akustičnih pripovedi, navdahnjenih iz osebnih premišljevanj in kontrastov valovanj življenja. Besedila pišeta v več jezikih, predvsem v slovenščini, hrvaščini in angleščini, občasno pa ju nagovorijo tudi drugi jeziki.