sreda, 10. 4. 2019

Pomladni dan v Trnovem

Ponovno je prišla pomlad v Trnovo in v sredo, 3. aprila 2019, ob 13.uri smo jo obeležili s kulturnim dogodkom v Domu starejših občanov Kolezija.
Avtorica: mag. Olga Paulič

Kot pretekla leta smo dogodek organizirali medgeneracijsko. Spremno besedilo je pripravila in prireditev vodila mag. Olga Paulič, ki je s projekcijo predstavila vse razstavljene slike in o treh cvetlicah (narcisa, tulipan in marjetica) povedala zanimive zgodbe iz življenja in likovne ikonografije. Na tokratni prireditvi so imeli stanovalci doma bolj aktivno vlogo kot običajno: tri gospe so recitirale pesmi, dve od njih svoji lastni, ena pa od učenke Sare Paulič iz OŠ Savsko naselje, domski pevski zbor je zapel pomladno pesem Navzgor se širi rožmarin, navzdol se nagelj vije. Učenke šestega razreda iz Osnovne šole Kolezija so koti Sekstet Šesta simfonija, pod vodstvom in ob klavirski spremljavi učiteljice Lilijane Šeruga, zapele tri pesmi. Nastopajoči so se s pomladnim žarom trudili, da so poslušalci doživeli moč pomladnega cvetja v besedi, petju in sliki, k čemur so pripomogla tudi številna tihožitja v dvorani in na hodniku.

Ob zaključku prireditve je vodja doma Vili Dolenc predstavil slikarke AKRILKE in slovesno najavil odprtje razstave. Ob sladkem prigrizku so se stanovalci doma in nastopajoči še dolgo časa družili. Še bodo pripravljali vesele kulturne dogodke, so rekli prisotni in prav je tako. Kultura je tista moč, ki ljudi povezuje in osrečuje.

foto
Foto: Miki Radosavljević

Prireditve se je udeležila tudi delegacija DUT, ki jo je vodil predsednik DUT. Dogodek so organizirali: prostovoljka v domu in članica DUT mag. Olga Paulič, v imenu DSOK Vili Dolenc, Rozi Micevska, Miki Radosavljević ter predstavnica slikark AKRILKE in članica DUT Marinka Amon.

Program:

Povezovalka: mag. Olga Paulič

  1. Rozi Micevska: predstavitev prireditve
  2. Osnovna šola Kolezija, Sekstet Šesta simfonija (Lana, Klara, Hana, Laura, Klara in Ema, zborovodkinja Lilijana Šeruga): Škrjanček poje, ob spremljavi klavirja
  3. Mag. Olga Paulič: Zgodbe in simbolika cvetlic v likovni umetnosti: narcisa, tulipan, marjetica
  4. Ivana Ghiehler, lastna pesem: POMLAD V MOJEM SRCU
  5. Osnovna šola Kolezija, Sekstet Šesta simfonija: Na planincah, ob spremljavi klavirja
  6. Marjana Ogrin: pesem učenke Sare Paulič iz OŠ Savsko naselje: LETNI ČASI (recitacija)
  7. Fani Deisinger: lastna pesem: NAŠ PEVSKI ZBORČEK (recitacija)
  8. Osnovna šola Kolezija, Sekstet Šesta simfonija: Kje so tiste stezice, ob spremljavi klavirja
  9. ​Vili Dolenc: Predstavitev slikarske skupine AKRILKE in otvoritev RAZSTAVE Slikarke: Marinka Amon, Silva Barlič, Marija Zupančič, Meta Jesih, Vladka Večerin, Magda Osmec, Helena Židan in mentorica akademska slikarka Zdenka Žido.
  10. Pevski zbor DSO KOLEZIJA: Navzgor se širi rožmarin, navzdol se nagelj vije