torek, 28. 3. 2023

Predstavljamo program vseživljenjske rehabilitacije srčno-žilnih bolnikov

Četrtna skupnost Trnovo vabi na predstavitev celovitega programa vseživljenjske rehabilitacije srčno-žilnih bolnikov, ki bo v torek, 28. marca 2023, ob 9. uri v prostorih DEOS Centra starejših Trnovo na Devinski ulici 1.

Dogodek bo sočasno potekal tudi preko ZOOM povezave, s katero želimo omogočiti lažjo udeležbo starejših, ki se zaradi bolezni ali oddaljenosti od lokacije ne morejo fizično udeležiti dogodka.

Program »ZA ZDRAVO SRCE« temelji na vseživljenjski rehabilitaciji srčno-žilnih bolnikov. Članom nudi specializirane metode vadbe, zdravstveno opolnomočenje, psihosocialno podporo, druženje in evalvacijo rezultatov. Cilj programa je zmanjšanje tveganj srčno-žilnih zapletov, izboljšanje telesne zmogljivosti, lažje soočanje z duševnimi in socialnimi vidiki odziva na bolezen, ter hitrejša vrnitev v aktivno življenje. Vse vaje so prilagojene zdravstvenim omejitvam sodelujočih, in izvedene iz strani strokovno usposobljenih kineziologov, ki imajo večletne izkušnje na področju dela s srčnimi bolniki.

Okvirni program:
• 9.00-9.15: Uvodni pozdrav s predstavitvijo– Zavod Aktivna starost (Anja Skale)
• 9.15-9.30: Predavanje o težavah srca in ožilja – delovna terapevtka (Mateja Šebenik)
• 9.30-9.45: Prikaz izvedbe vaj – kineziolog Koronarnega kluba
• 9.45-10.15: Predstavitev Koronarnega kluba in njihovih programov – predsednica Koronarnega kluba (Petra Simpson Grom)
• 10.15-10:30: Druženje udeležencev

V primeru, da se želite dogodka udeležiti preko ZOOM aplikacije ali imate kakšna dodatna vprašanja, pišite na e-naslova anja.skale@zavodas.si ali petra.simpson.grom@gmail.com.