sobota, 7. 4. 2018

Zakorakaj k zdravju

Četrtna skupnost Vič vabi na pohod na Šmarno goro Zakorakaj k zdravju, ki se bo začel v soboto, 7. aprila 2018, ob 10. uri.

S pohodom na Šmarno goro se začenja letošnja akcija ozaveščanja o moških rakih in preventivi z naslovom Zakorakaj k zdravju. Akcija je del dolgoročnega projekta Pravi moški, ki poteka na nacionalni ravni, s ciljem, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen.
Letos za zdravje in podporo ozaveščanju hodijo tudi slovenski policisti. Pridružimo se jim!

Akcijo Zakorakaj k zdravju organizira Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Ministrstvom za zdravje RS in Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani.

Z aktivno podporo in ozaveščanjem o moških rakih ter pomenu aktivnega življenjskega sloga v svojih vrstah se ji letos pridružujeta Policija in Sindikat policistov Slovenije.

Pričetek akcije poteka ob Dnevu zdravja in Dnevu za spremembe in je del vseslovenske prostovoljske akcije, ki jo deveto leto zapored organizira Slovenska filantropija. (Letos poteka pod geslom Povezujemo skupnost - kaj lahko prostovoljsko naredite za izboljšanje življenja v svoji skupnosti.)

Vljudno vas vabimo, da tudi vi zakorakate k zdravju s slovenskimi policisti in se udeležite pohoda na Šmarno goro. Pripomogli boste k ozaveščanju o zdravem načinu življenja in užili blagodejne učinke hoje na zdravje.

več na https://izogniseraku.si/