Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše bo od 30. septembra do 22. oktobra 2017 na ogled oblikovalska razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar.

Darilo slovenske arhitekture je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Zbirke izdelkov nastajajo na pobudo Centra arhitekture Slovenije (CAS) v sodelovanju z različnimi fakultetami v želji po ozaveščanju o slovenski arhitekturni in kulturni dediščini.

Zbirka spominkov in poslovnih daril Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar je tretja po vrsti in je nastala v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Izdelke so oblikovali študenti 1. in 2. letnika podiplomskega študija industrijskega oblikovanja pod mentorstvom prof. Vladimirja Pezdirca, doc. Lidije Pritržnik in izr. prof. Jureta Miklavca na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje.

Med seminarskim delom, ki je potekalo od 12. 10. do 23. 11. 2016 so predavali tudi prof. Nataša Koselj, arhitektka Majda Kregar in prof. Saša Mächtig. Nastalo je več kot 25 projektov, ki na izviren in duhovit način obravnavajo bogato dediščino arhitekta in profesorja Edvarda Ravnikarja. Razstavljena dela kažejo številne izrazne možnosti oblikovanja, moč komuniciranja in prenos simbolne vrednosti v uporabne izdelke.

Spremljevalni dogodki:

  • 30. september 2017, ob 16. uri: vodstvo po arhitekturi Edvarda Ravnikarja za otroke – na Trgu republike
  • 7. oktober 2017, ob 10. uri: javno vodstvo po razstavi v Mestni hiši