Divergenca

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše bo od 9. maja do 5. junija 2023 na ogled razstava Divergenca, zaključna naloga dijakov in dijakinj 4. letnika SŠOF.

Razstava Divergenca predstavlja izdelke dijakov in dijakinj 4. letnika Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, ki so svoje fotografske in video projekte ustvarili v sklopu zaključne naloge.

Šolanje na Oblikovni so pričeli s šolskim letom 2019–20, ko se je po svetu začela širiti pandemija. Zaprtje šole in prehod na delo na daljavo sta zaznamovala njihovo izobraževalno izkušnjo, hkrati pa jih prikrajšala za druženje in razvijanje medsebojnih odnosov.
Tako se dijaki sedaj bolj zavedajo pomena odnosov in družbenih interakcij, kar se odraža v odprtosti za raziskovanje ter spoznavanje novih ljudi in kultur.
Dijaki in dijakinje so se v svojih delih lotili različnih tem, ki so jih realizirali v izbranih tehnikah. Razstava daje vpogled v končne projekte in teme, od portretov do pokrajinskih fotografij, subtilnih tihožitij ter abstraktnih kompozicij. Dela odražajo različne pristope k ustvarjanju fotografije in posameznikovo estetsko izraznost. Razstava je nastala pod mentorstvom Uroša Acmana, Nataše Košmerl, Petra Romba in Luke Prijatelja.

Odprtje razstave bo v torek, 9. maja 2023, ob 18. uri.