ETC.: Vročične sanje

V Galeriji Kresija bo od 24. maja do 15. 6. 2023, na ogled razstava ETC.: Vročične sanje.

V sklopu dogodkov Ljubljana Art Weekend (25. do 28. 5. 2023) bo v nedeljo, 28. 5. 2023, ob 11. uri potekalo vodstvo po razstavi z umetnicami in umetnicami ter kuratorkami.

Razstava Vročične sanje predstavlja umetniške projekte, predstavljene v drugi številke revije ETC., ki stopajo po meji med resničnim in neresničnim, sanjskim in otipljivim svetom, se sprašujejo o moči ter omejitvah umetne inteligence in poskušajo zamajati zanesljivost človeškega spomina. Pavle Banović, Dalea Kovačec, Rebeca Merlic in Željko Beljan ter Ava Zevop z uporabo različnih pristopov v virtualni ter fizični javni prostor umeščajo arhive sanj ter proizvajajo umetno ustvarjene podobe in lažne spomine, s tem pa kažejo na kompleksnost našega časa in moč umetnosti, da se z njim sooča.

Umetnice in umetniki: Pavle Banović, Dalea Kovačec, Željko Beljan & Rebecca Merlic, Ava Zevop Kuratorke: ETC. (Ajda Ana Kocutar, Lara Mejač, Lara Reichmann)
Oblikovanje razstave: Dorijan Šiško
Vodja projekta: Hana Čeferin
Produkcija projekta: Na začetku je bila statika … na koncu spleteni svet: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost
Partnerji revije ETC.: Galerija Fotografija, Kino Šiška, Look Back and Laugh, Ravnikar Gallery Space
Projekt podpirajo: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana in Zavarovalnica Triglav.

Odprtje razstave bo v sredo, 24. maja 2023, ob 18. uri.