Kaj je imela oblečeno?

V Desnem atriju Mestne hiše bo od 28. februarja do 28. marca 2023 na ogled razstava del dijakinj in dijakov 3. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana Kaj je imela oblečeno?.

Predstavljena dela obravnavajo seksizem, kot ga doživljajo mladi. V različnih medijih realizirane ideje nagovarjajo gledalca k premisleku o ustaljenih normah in predsodkih ter postavljajo ogledalo sodobnemu svetu.
Mentorji za likovno področje so profesorji SŠOF Ljubljana Damijan Kracina, Luka Jančič in Nika Oblak. Mentorici za kontekstualizacijo s področij sociologije in psihologije sta profesorici SŠOF Anja Tintor in Andreja Kos.

Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana je Mestna občina Ljubljana povabila k sodelovanju na razstavni projekt, ki spremlja mednarodno konferenco, ki bo potekala od 2. do 3. marca 2023 v ljubljanski Mestni hiši v organizaciji Mesta Ljubljana in Mesta Dunaj v okviru mreže evropskih mest Femcities.
Konferenca z naslovom »Seksizem: izziv pri doseganju enakosti spolov« bo osvetlila (so)delovanja žensk v politiki, sovražni govor proti ženskam, stereotipno predstavljanje žensk v medijih ter seksizma nasploh.
Izvedbo razstave je omogočila Mestna občina Ljubljana.

Odprtje razstave bo v torek, 28. 2. 2023, ob 18. uri.