KOYAA – Animirani junak na sceni!

V Galeriji Kresija bo od 7. novembra do 3. decembra 2017 na ogled pregledna tematska razstava KOYAA – Animirani junak na sceni!

Koyaa, junak istoimenske serije kratkih animiranih filmov, bo jeseni zapustil gorski vsakdan in prišel na obisk v Ljubljano! Stanoval bo v Galeriji Kresija in razkazoval samega sebe, skrbno dodelane lutke gospoda Krokarja, s seboj pa pripeljal tudi impresivno scenografijo in premnoge rekvizite, s katerimi si akterja krajšata čas na Gori.

Preredko se zgodi, da lahko pokukamo v zakulisje najljubših filmov in zato animirani junak Koyaa vabi staro in mlado, da se mu pridruži na pravi pravcati filmski sceni ter ga spozna od glave do pet. Ob lutkah in scenografiji bo v galeriji dom našlo vse, kar je Koyaa: skice in risbe, filmska glasba, ilustracije, zgodborisi, po katerih nastaja pripoved, scenske fotografije, ipd.

Koyaa obljublja, da boste po obisku galerije na animirani lutkovni film gledali čisto drugače!

Razstava KOYAA. Animirani junak na sceni! je namenjena vsem starostnim skupinam (3+). Obogatena je z raznolikimi strokovnimi vodstvi po razstavi, ki so prilagojena starosti in predznanju posameznih obiskovalcev.