Razglednice s potovanja

V Desnem atriju Mestne hiše bo od 9. novembra do 14. decembra 2023 na ogled razstava Gregorja Purgaja Razglednice s potovanja.

Želja po doživetju popolne preobrazbe nas vodi v neznano, skozi čas in prostor. Vodi nas na potovanja, na katerih svoboda dobi nov pomen in razsežnost. Bogati razgledi, polni novih spoznanj o smislu ali nesmislu in polni iskanja svobode, predstavljajo svež pogled na svet in potrebo po lastni neodvisnosti in samoodločanju. Prehojena pot pušča spomine in plemeniti osebnostno rast, ki vzbuja občutek pomirjenosti s samim sabo ter simbolizira notranje ravnovesje. Prehod v novo obdobje ali prelevitev iz prejšnje osebnostne lupine v naslednjo za sabo pušča slike, ki so kot lepe razglednice s potovanja, katerih oči imajo samo vrnitev domov.

Purgaj pripada prvi generaciji slovenske street art scene. Njegovo ustvarjanje je prehodilo pot od subkulture na ulici do umetniškega slikarskega ateljeja in galerij. Je prepoznaven akter pomurskega likovnega prostora s širokim in aktivnim delovanjem. Deluje kot oblikovalec muzejskih in umetniških razstav, kakor tudi kot oblikovalec nosilcev alternativne glasbe (God Bless This Mess Records), knjig, plakatov in videoposnetkov. Za Purgajevo ustvarjanje je značilno prepletanje različnih tehnik in pristopov, s katerimi premišljeno sestavlja svoj lasten likovni izraz.

Odprtje razstave bo v četrtek, 9. novembra, ob 19. uri, vodstvo po razstavi pa v četrtek, 30. novembra 2023, ob 17. uri.