S02E04

V Steklenem atriju Mestne hiše bo od 2. julija do 27. avgusta 2019 na ogled pop-up razstava študentske platforme »Galerija 7:069« S02E04.

Zadnji dogodek letošnjega cikla razstavljalne platforme 7:069 bo otvorilo šest mladih umetnikov iz Ljubljane in Dunaja. Monika Slemc, Margareta Klose, Anže Šmalc, Bojan MijatoviĆ, Nina Baznik in Anastazija Pirnat bodo v povezovanju različnih formatov in vsebinskih izhodišč svojih del aktualizirali prostor kabineta čudes.

Kabineti čudes, v katerih so bile razstavljene naravne, tehnološke in medicinske kuriozitete, so bile sprva privatne zbirke premožnejšega sloja, čez čas pa so se odprle tudi širši javnosti. V razkazovanju naravnega in umetnega, patogenega in genialnega, v kompozicijah objektov in njihovih medsebojnih dialogih so tovrstni prostori uokvirjali razvoj vednosti in njene retorike, hkrati pa ustvarjali narative o telesu, religiji, življenju in smrti. Lahko bi jih umestili v pojmovno polje toposa, ki se giblje med fizikalnimi zakonitostmi kraja-prostora ter literarne in retorične tradicije – je mesto in obdajanje, a hkrati tudi govor, izjava. Kakšno izjavo o svetu in sodobnosti lahko poda prostor del umetnikov, ki skozi različne prakse raziskujejo umeščenost ter odnos človeka do naravnega in umetnega? Katere pripovedi vznikajo iz njihovih prepletov, na kakšen način gradijo theatrum mundi današnjega dne?

Galerija 7:069 je študentska platforma, ki se osredotoča na razstavljanje produkcije mladih umetnikov v času njihovega študija. Galerija nima stalnega prostora in deluje po načelih “pop up galerije”, gostuje in povezuje se z različnimi institucijami in posamezniki.

Spremljevalni dogodek:

  • 22.8. 2019 ob 18. uri – pogovor in javno vodstvo po razstavi