Tisočeri obrazi Ljubljane

V Desnem atriju Mestne hiše bo od 23. maja do 6. junija 2019 na ogled fotografska razstava udeležencev fotografskega tečaja Skozi moje oči Mestne ZPM Ljubljana z naslovom Tisočeri obrazi Ljubljane.

Mestna zveza prijateljev mladine od leta 2014 v sodelovanju s profesionalnima fotografinjama Tino Ramujkič in Polono Ponikvar izvaja brezplačne fotografske delavnice v sklopu projekta "Skozi moje oči", ki je namenjen ljubljanskim osnovnošolcem tretje triade. Gre za večplasten projekt, ki je sestavljen iz niza 10 delavnic, kjer otroci osvojijo teoretično in praktično znanje iz fotografije, ki se zaključi z razstavo fotografij otrok.

Rdeča nit letošnjih delavnic je bila obeleženje lepot in znamenitosti Ljubljane, nekakšen »hommage« mestu Ljubljana, tako v arhitekturnem, krajinskem in stavbarskem smislu kot tudi kulinaričnem in umetniškem smislu. Otroci so skozi svoje objektive lovili nove perspektive Ljubljane, njene prebivalce in ulice, kulinarične specialitete, raziskovali zakulisje hramov umetnosti in Plečnikove stavbarske mojstrovine, se popeljali po strugi Ljubljanice in ovekovečili mostove čez Ljubljanico ter Ljubljano doživeli z rečne gladine, se podali visoko nad Ljubljano in mesto spoznali s ptičje perspektive.

Otroci so z osvojenim fotografskim znanjem in veščinami ustvarili kreativne in domiselne podobe Ljubljane, v njih pa prav tako zajeli svojo otroško igrivost in prešernost, ki je navsezadnje glavni cilj delavnic Mestne ZPM Ljubljana.

Avtorji fotografij: Tadej Preradovič Jarc, Nejc Kovač, Eva Režek, Sara Mitrovič, Ensar Kanurić, Bor Štrukelj, Tisa-Ula Štrukelj, Sven Šebernik, Svit Zajc, Živa Ponikvar, Matevž Janč