Trajnostno povezani

V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo od 16. do 28. septembra 2022 v Osrednjem in Steklenem atriju Mestne hiše na ogled razstava del likovnega natečaja Trajnostno povezani.

Natečaj za vrtce in osnovne šole vsako leto poteka v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Otroke in njihove mentorje želimo spodbuditi, da preko izdelave likovnih del na svoj način razmišljajo o Evropskem tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji za trajnostno mobilnost.

Slogan letošnjega že 21. Evropskega tedna mobilnosti po vrsti je »Trajnostno povezani.«. V ospredju so trajnostne oblike mobilnosti, kot so kolesarjenje, hoja in uporaba javnega prevoza, ki ne samo, da nas ohranjajo v boljši fizični kondiciji ampak tudi bistveno pripomorejo k ohranjanju čistejšega okolja in s tem k boljši kvaliteti življenja meščank in meščanov.

Dogodek predstavitev kampanje »poZOOr!« s sloganom »Bodi poZOOren, bodi vZOOren!« v okviru 21. Evropskega tedna mobilnosti, bo potekal v sredo, 21. septembra 2022, ob 10. uri na parkirišču pred ZOO Ljubljana.
Sledila bo podelitev nagrad likovnega natečaja na temo »Trajnostno povezani« in obeležba jubilejnega 20. kolesarskega kroga, ki bo potekala ob 10.30 v ZOO Ljubljana, ob okrepčevalnici Safari. Razstava pa bo v Steklenem atriju Mestne hiše na ogled vse do 28. 9. 2022. Program otvoritve so letos pripravili učenci OŠ Oskarja Kovačiča.