Vsakdanja cona udobja: Ljubljanska edicija

V Steklenem atriju Mestne hiše bo od 14. marca do 14. aprila 2023 na ogled razstava umetnika Jerneja Čučka Gerbca z naslovom Vsakdanja cona udobja: Ljubljanska edicija.

Projekt obravnava tematiko nostalgične domačnosti preprostega vsakdana in raziskuje potencial naključne cone udobja znotraj posameznikovih navad, običajev in repetitivnih dejanj, vezanih na prostor in kraj. K tej tematiki in asociiranim vprašanjem pristopa preko treh različnih projektov, ki jih je v okviru svoje prakse razvijal že pred leti; "Couple with dogs (2015 - )", "Corner shrine (2017 - )" in "Locations (2012 -)". Na razstavi so v prilagojeni obliki prestavljeni vsi trije projekti, ki so v odnosu do razstavnega prostora in mesta v katerem se nahajajo povezani v koherentno celoto. Združuje jih lastnost tako nenehnega izpopolnjevanja in nadgrajevanja, kot tudi spreminjanja in prilagajanja razstavnemu prostoru, narodnemu izročilu, likovnim in kulturnim trendom ter osebnim preferencam. Kardinalno vodilo adaptacij in transformacij pa ostaja lov za občutkom domačnosti, vezanim na prostor. Razstava apelira na pozitivne občutke obiskovalca, prinaša trenutek sprostitve in introspektive.

Kuratorka: Maša Žekš
Zahvala umetnika in kuratorke gre: Saši Nemec, Žanu Palčiču, METATISK, Danijeli Zajc, Maticu Glinšku, Rebeki Bernetič, Nejcu Zornadi, Klemnu Ropoši in Holki.