Vsi povezani

V Desnem atriju Mestne hiše bo od 15. decembra 2021 do 9. februarja 2022 na ogled razstava Vsi povezani Centra pomoči pri prekomerni rabi interneta LogOut, ki z desetimi plakati obeležuje deseto obletnico svojega delovanja.

 

Logout je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2011. Njihovo poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti za otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem zdravljenja, podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije. Center LogOut svojim uporabnikom omogoča individualna in skupinska srečanja. Pozornost posveča tudi vsem nevarnostim na spletu in spletnemu nasilju, promovira zdrav življenjski slog in organizira poletne tabore brez zaslonov.

Serija plakatov podčrtana s tematiko tveganih spletnih vedenj, kot so preprečevanje zasvojenosti z zasloni, iskanje pomoči za otroke in mladostnike v primeru spletnega nasilja, je le del gradiv, ki so za potrebe preventivnih aktivnosti nastale v celotnem obdobju delovanja organizacije s podporo sofinancerjev programa Mestne občine Ljubljana, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za Zdravje.

www.logout.org