Združeni v ustvarjalnosti

V Osrednjem atriju Mestne hiše bo od 24. januarja do 12. februarja 2023 na ogled razstava Združeni v ustvarjalnosti.

S slovensko-kitajskim projektom, ki obsega razstavo natečajnih likovnih izdelkov in fotografsko razstavo s skupnim naslovom »Združeni v ustvarjalnosti«, obeležujemo 30. obletnico diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko, praznik pomladi ali kitajsko novo leto ter pobratenje Ljubljane s kitajskim mestom Chengdu.

Naj vas ilustracije mladih ustvarjalcev iz Osnovne šole Trnovo v Ljubljani in Osnovne šole Yandaojie v Chengduju, ki so nastale v sklopu mednarodnega likovnega natečaja, popeljejo v čudoviti svet kitajskih mitov, legend, praznikov, običajev in kulinarike. Razstava fotografij iz serije Chengdu, mesto z razgledi 2022, pa naj vas ponese v osrčje glavnega mesta province Sichuan, ki slovi kot dom kitajskih velikih pand, kulinarični biser ter eno od najpomembnejših ekonomskih, finančnih, trgovskih in kulturnih središč na Kitajskem.
Namen slovensko-kitajskega projekta »Združeni v ustvarjalnosti« je predvsem počastitev prijateljstva med Slovenijo in Kitajsko, okrepitev vezi med Ljubljano in Chengdujem ter negovanje ideje, da spoznavanje in sožitje kultur bogati ter zbližuje.

Razstavljavci in sodelujoči:
Osnovna šola Trnovo, Ljubljana
Osnovna šola Yandaojie, Chengdu
Fotografije: serija Chengdu mesto z razgledi 2022

Razstavo so podprli:
Konfucijeva učilnica Ljubljana
Osnovna šola Trnovo
Konfucijev Inštitut Ljubljana
Mestna občina Ljubljana
Veleposlaništvo LRK v Ljubljani