Društvo tabornikov Rod Heroj Vitez

Smo taborniško društvo, kjer se mladi prostovoljci učimo veščin vodenja, organiziranja različnih aktivnosti in dela z otroki. Prostovoljci - vodniki vsak teden vodijo sestanek (vodovo srečanje) za posamezno skupino otrok (vrstnikov). Ta srečanja potekajo v naši taborniški sobici na Črnučah in na OŠ Dragomelj. Kadar pa vreme to dopušča, se odpravimo ven, v naravo. Vsaj enkrat mesečno organiziramo kakšno dodatno taborniško aktivnost (največkrat med vikendom), nekajkrat letno pa tudi večdnevne aktivnosti, npr. jesenovanje v kateri od koč. Najbolj znana daljša aktivnost je seveda taborjenje, kjer poleti dneve preživljamo zunaj na prostem in spimo v šotorih.

Naše društvo je bilo ustanovljeno 25. 2. 1979. Začelo se je z 10 člani, zdaj pa nas je nekaj čez 50 in delujemo na dveh osnovnih šolah: OŠ n. h. Maksa Pečarja in OŠ Dragomelj. Sprejemamo prostovoljce za delo z otroki ali za pomoč pri organizaciji in izvedbi različnih aktivnosti, pa tudi otroke od 7 let naprej.

 • S taborniki v samostojnost

  “S taborniki v samostojnost” je projet namenjen mladim (15-29 let). Preko tedenskih srečanj in daljših akcij bodo mladi (vodniki našega rodu) pridobivali razne kompetence, ki jim bodo pomagale pri večji zaposljivosti. Spoznavali bodo druge kulture in se preko tega naučili sprejemanja in solidarnosti. Ker bodo aktivno sodelovali tudi pri pripravi aktivnosti bodo s tem izboljševali svoje organizacijske sposobnosti. Do sedaj smo imeli že odpravo v Sarajevo, kjer smo spoznavali podobnosti in razlike med nami in sarajevskimi taborniki. Imeli smo že nekaj delavnic iz področja zaposljivosti, izvedli smo že več aktivnosti za mlajše, ki smo jih skupaj planirali, izvedli in vrednotili.

  • Ciljna skupina: 15 - 29
  • Trajanje projekta: 1. 1. 2015 - 31. 12. 2015
  • Trajanje aktivnosti: Kadarkoli, Celoletno
  • Lokacija izvajanja projekta: Ljubljana in okolica
  • Četrtna skupnost: Bežigrad