EESTEC, Društvo študentov elektrotehnike in računalništva

EESTEC (Electrical Engineering STudents European assoCiation) je evropsko združenje študentov elektrotehnike in računalništva .
Poslanstvo in vizija EESTEC-a sta vse od ustanovitve naprej povezava oz. vzpostavitev t.i. trikotnika “študent” – “industrija” – “študij”.
So neprofitna in nepolitična organizacija, ki interaktivno in neposredno povezuje študenta, fakulteto in industrijo. Organizirajo mednarodne delavnice in izmenjave za tuje in domače študente, kjer študent spozna industrijo, mišljenje, vizijo in kulturo neposredno iz prve roke.
Poslanstvo organizacije je usmerjati študenta na pravo pot, kjer se posamezniki naučijo sprejemati odgovornost, upravljanja s svojim časom, vodenje projektov ter sestankov, komunikacije med poslovnimi partnerji in drugih veščin s katerimi posameznik izoblikuje svoje osebnostne lastnosti.
 • EESTech Challenge

  EESTech Challenge je mednarodno študentsko tekmovanje, ki ga organizira evropsko društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in bo na regijskem nivoju potekalo med 6. in 7. aprilom 2019 na Fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani.

  Tekmovanje bo na regijskem nivoju potekalo v 20 evropskih mestih in univerzah, zmagovalne ekipe vsakega regijskega tekmovanja pa se bodo uvrstile v finalni krog, ki bo potekal v Münchnu.

  Namen tekmovanja je ustvariti priložnost za evropske študente, da spoznajo različna področja elektrotehnike in računalništva, vzpostavijo prve stike s podjetji in strokovnjaki na teh področjih ter se na hackathonu pomerijo s študenti iz celotne Evrope.

 • EESTEC JobFair

  JobFair je vsakoletni sejem, ki ga organizira študentsko društvo EESTEC in se odvija na Fakulteti za elektrotehniko (v nadaljevanju: FE) in Fakulteti za računalništvo in informatiko (v nadaljevanju: FRI).

  Glavni namen sejma je predstavitev podjetij in potencialnih delodajalcev na stojnicah, kjer lahko študenti navežejo stike in dobijo informacije o možnostih in priložnostih po zaključku študija. Takšno navezovanje stikov omogoča študentom lažji dostop do podjetij, podjetjem pa daje vpogled v splošno vzdušje na fakulteti in jih pobližje spozna z bodočimi kadri. Vsako leto vse več študentov dobi priložnost za delo ali prakso v podjetjih, podjetja pa vse raje zahajajo na njihovi dve fakulteti, o čemer pričajo tudi dobra mnenja podjetij o sejmu.

  • Ciljna skupina: 18 - 30
  • Trajanje projekta: 18. -21. 3. 2019
  • Spletna stran projekta: http://jobfair.si
  • Trajanje aktivnosti: Enkratno, Med tednom
  • Lokacija izvajanja projekta: Tržaška cesta 25 in Večna pot 113, 1000 Ljubljana
 • SSA - Soft Skills Acadamy

  SSA (Soft Skills Academy) oziroma akademija mehkih veščin je dogodek, organiziran s strani društva EESTEC Ljubljana.

  Treningi potekajo od 14. do 17. maja v Ljubljani in bodo obsegali šestih različnih veščin. Vsaka od njih bo prav tako imela svojega trenerja, ki je vešč tej stroki.

  Udeleženci niso starostno omejeni in bodo lahko izbirali, katerih treningov se želijo udeležiti. Glavni cilj treningov je opominjati in ozaveščati o pomembnosti teh veščin pri iskanju službe. Neverjetno veliko ljudi misli, da so samo trde veščine (veščine na podlagi stroke) pomembne, da dobro opravimo intervju pri podjetju. Ta miselnost je že pripeljala do veliko neuspešnih intervjujev, kjer se večina posameznikov poskuša naučiti mehkih veščin v roku nekaj ur ali pa še manj. Ena izmed glavnih razlogov treningov je, da se prav teh veščin naučite od izkušenih trenerjev.

  • Ciljna skupina: 18 - 26
  • Trajanje projekta: 13. - 17. 5. 2019
  • Trajanje aktivnosti: Dopoldan, Popoldan, Med tednom
  • Lokacija izvajanja projekta: Ljubljana
  • Strošek: Brezplačno