Organizatorji

Evropska kolesarska federacija

European Cyclists' Federation (ECF) je bila ustanovljena leta 1983, s sedežem v Bruslju. Je neodvisna, nepridobitna organizacija, ki si prizadeva doseči več in bolj kakovostno kolesarjenje za vse v Evropi.

Kot članice vključuje več kot 60 organizacij in več kot 40 držav. Združuje evropska kolesarska gibanja kot edini glas civilne družbe na panevropski ravni in kot največja ter najbolj znana zagovornica kolesarjenja na svetu. V skupni viziji s članicami želijo izboljšati in povečati delež kolesarjenja po vsej Evropi.

Mestna občina Ljubljana

Ljubljana je kot glavno mesto Slovenije tudi njeno politično, znanstveno, izobraževalno, zaposlitveno in kulturno središče Slovenije. Z okoli 293.000 prebivalci je hkrati največje mesto v Sloveniji in njen najpomembnejši gospodarski center. Ljubljanska urbana regija zajema 26 občin in šteje približno 500.000 prebivalcev.

V Ljubljani – Zeleni prestolnici Evrope 2016 smo od leta 2007 naredili največji korak v pravo smer, predvsem na področju trajnostne mobilnosti. S številnimi ukrepi smo presegli nekatere cilje, ki smo si jih zastavili v Viziji Ljubljane 2025 iz leta 2007.

V Mestni občini Ljubljana si z različnimi projekti, ukrepi in dejavnostmi prizadevamo za višjo kakovost življenja in poskušamo izvajati najboljše storitve za meščanke in meščane.

Slovenska kolesarska mreža

Slovenska kolesarska mreža (SKM) se zavzema za izboljšanje sistemskih pogojev za vožnjo kolesa v prometu in kot sredstva za rekreacijo. Smo neprofitna in deloma prostovoljska nevladna organizacija. Naše delovanje je usmerjeno v razvoj kolesarjenja in trajnostnega prometa ter s tem posledično tudi ostalih segmentov družbe (gospodarstva, kulture, bivanja, sociale, zdravstva, okolja itd.)

Osnovni namen delovanja Slovenske kolesarske mreže (SKM) je vzpodbujanje razvoja kolesarjenja in trajnostnega prometa ter povezovanje društev s podobnimi nameni in cilji v krovno nacionalno organizacijo. Dolgoročni cilj delovanja SKM je, da se kolesarjenje kot način transporta in rekreacije razširi povsod v Sloveniji. Zavedamo se, da vlaganje v razvoj kolesarstva prinaša dolgoročno blagodejne učinke na celotno družbo.

SKM je polnopravna članica Evropske kolesarske zveze (ECF). Ustanoviteljici SKM so društvo Ljubljanska kolesarska mreža (LKM), Mariborska kolesarska mreža (MKM) in Zavod Eko Humanitatis (Kolesarska mreža Obala).

Gospodarsko razstavišče in Dekon

Gospodarsko razstavišče (GR) – prireditveni center Ljubljana je vodilni prireditveni center v Sloveniji. Leži praktično v samem središču mesta. Ustanovljen leta 1954 je s svojo več kot polstoletno tradicijo idealen prostor za živahne sejme, odmevne kongrese in druga dogajanja zabavnega, kulturnega in izobraževalnega značaja. V zadnjih letih je postal tudi odlična prizorišče za sodobne interaktivne in poučne svetovne razstave. Obiskovalcem je zlahka dostopen, le nekaj minut oddaljen od osrednje avtobusne in železniške postaje, s postajališčem LPP pred glavnim vhodom in 2500 parkirnimi mesti v bližini privabi letno kar 500.000 obiskovalcev.

Turizem Ljubljana

Javni zavod Turizem Ljubljana je lokalna turistična organizacija, ki jo je ustanovila Mestna občina Ljubljana. Turizem Ljubljana spodbuja razvoj ter v sodelovanju s turističnimi ponudniki izvaja promocijo turistične ponudbe Ljubljane in regije Osrednja Slovenija.