Gremo na kolo

Pridružite se nam

Brezplačen program Gremo na kolo obsega kakovostno vodene delavnice osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom, gorskim kolesom ter BMX kolesom. Namenjen je odraslim prebivalkam in prebivalcem Ljubljane, ki še nimajo izkušenj z vožnjo s tovrstnimi kolesi, pa tudi tistim, ki želijo usvojiti dodatna znanja in tehnike vožnje.

Delavnice s cestnim kolesom izvaja in vodi Kolesarsko društvo Rog, ostale delavnice vodita Kolesarsko društvo Rajd in Športno društvo Golovec trails.

Gremo na cestno kolo

Od marca pa do konca oktobra poteka vadba kolesarske šole na policijskem poligonu v Tacnu, kjer lahko “sprobajo” specialko in se v varnih pogojih naučijo prvih kilometrov. Treningi potekajo dvakrat tedensko – ob ponedeljkih in četrtkih ob 19. uri

kolesarjenje

Vabljeni tudi tisti, ki nimajo svojega kolesa, saj imajo v Kolesarskemu društvu Rog v na voljo kolesa. Prijave in dodatne informacije: info@kdrog.si

Gremo na gorsko kolo

Tečaje gorskega kolesarjenja ter vodene ture na Golovcu izvaja ŠD Golovec Trails. Namenjeni so odraslim rekreativcem.

gorski kolesarji
Foto: Anže Petkovšek

Vsebine so razdeljene na tri sklope: pomlad, poletje, jesen. Posamezen sklop bo vseboval najmanj 15 različnih aktivnosti, vse so brezplačne, prijave zbirajo na FB in spletni strani društva.
Tečaji bodo potekali pod nadzorom prof. športne vzgoje Blaža Gavrana, izvajali jih bodo učiteljica gorskega kolesarstva Nela Halilovič ter učitelji gorskega kolesarstva Tadej Tekavčič, Iztok Slapnik, Matej Okorn, David Ivartnik in Anže Petkovšek.

kd rajd

tecaji poletje