Gremo na kolo

Pridružite se nam

Brezplačen program Gremo na kolo obsega kakovostno vodene delavnice osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom, gorskim kolesom ter BMX kolesom. Namenjen je odraslim prebivalkam in prebivalcem Ljubljane, ki še nimajo izkušenj z vožnjo s tovrstnimi kolesi, pa tudi tistim, ki želijo usvojiti dodatna znanja in tehnike vožnje.

Delavnice s cestnim kolesom izvaja in vodi Kolesarsko društvo Rog, ostale aktivnosti pa vodijo Kolesarsko društvo Rajd, Športno društvo Golovec trails in Športno društvo Supersnurf.

Gremo na gorsko kolo

Brezplačne tečaje Gremo na gorsko kolo ter vodene ture izvajajo ŠD Golovec Trails, ŠD Supersnurf in KD Rajd. Namenjeni so odraslim rekreativcem.

gorski kolesarji
Foto: Anže Petkovšek

Program Gremo na gorsko kolo poteka na poteh Golovca, v Bike Parku Podutik, na urejenih trailih v Črnuah, v KoloParkih ter na drugih gozdnih poteh v okolici Ljubljane.

Vse podrobnosti o brezplačnih tečajih in turah najdete na spletih straneh izvajalcev, kjer zbirajo tudi prijave.  

Gremo na cestno kolo

Z novo sezono brezplačnega programa Gremo na cestno kolo začnemo v četrtek, 4. aprila 2024. 
Program obsega kakovostno vodene delavnice – tečaje osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom (priprava kolesa in opreme za vožnjo, osnove vožnje s cestnim kolesom, zavoji, ravnotežje, vožnja drug za drugim, vožnja v skupini), vodene kolesarske izlete in teoretične delavnice (prva pomoč na terenu, uporaba tehnologije, analiza posnetkov tekem in treningov). Program je namenjen odraslim prebivalcem in prebivalkam Mestne občine Ljubljana, ki še nimajo izkušenj z vožnjo s cestnim kolesom in si želijo usvojiti osnovna znanja, na podlagi katerih se lahko kasneje vozijo sami ali pa v skupini.

Termini

ponedeljek/četrtek od 18. do 20. ure
Delavnica osnovnih tehnik vožnje s cestnim kolesom (poligon Policijske akademije v Tacnu) - priprava kolesa in opreme za vožnjo, osnove vožnje s cestnim kolesom, zavoji, ravnotežje, vožnja drug za drugim, vožnja v skupini

Torek od 18. do 20. ure
Teoretična delavnica - strokovno svetovanje glede nakupa primerne opreme, prva pomoč, uporaba tehnologije, analiza posnetkov

Sobota od 10. do 12. ure
Vodeni kolesarski izleti - Rašica, Katarina, Krvavec ter ceste po Ljubljani in okolici

Zbirno mesto: KD Rog, Vikrče 3, prijave zbirajo na e-naslovu info@kdrog.si

kolesarjenje