torek, 11. 10. 2022

23. oktober, dan za maraton in volitve predsednika RS

V nedeljo, 23. oktobra 2022, bodo potekale volitve predsednika republike, v Ljubljani pa tudi Volkswagen 26. Ljubljanski maraton.

Državna volilna komisija se je z organizatorji maratona in vodstvom Mestne občine Ljubljana dogovorila za različne ukrepe, s katerimi bi volivkam in volivcem kljub začasnim prometnim zaporam omogočili neoviran dostop do volišč. Promet bo v celoti sproščen do 8.45 ure in po 15. uri. Volivkam in volivcem, ki se nameravajo na volišče peljati z osebnimi vozili, priporočamo, da se na volišče odpravijo v omenjenem času, če imajo to možnost.
Volivke in volivci, ki bodo na volišča odšli peš, ne bodo imeli težav, saj bodo prostovoljci, policisti, gasilci in redarji zagotavljali prehode povsod, tudi na križiščih, ki so na območju trase maratona. V času maratona bo na vseh linijah mestnih avtobusov zagotovljen brezplačen prevoz. Organizatorji maratona so še zagotovili, da volivci, ki bodo do volišč želeli z avtomobili, na nobeni zapori ne bodo čakali več kot 15 minut.

Brezplačno parkiranje

Omogočeno bo brezplačno parkiranje osebnih vozil na vseh parkiriščih P+R, od koder bodo vozili mestni avtobusi. Na odseku Dolenjske ceste, kjer bo omogočeno parkiranje osebnih vozil na voznem pasu, bosta za prevoz do volišč na voljo tudi dva Kavalirja. Brezplačno parkiranje bo omogočeno tudi na parkiriščih pri Strelišču Rudnik, trgovini Mercator in Lekarni Ljubljana.
Prevozi bodo zagotovljeni tudi do t. i. volišča omnia, ki bo na Gospodarskem razstavišču. Volivke in volivci, ki bodo pravočasno oddali vlogo za glasovanje na t. i. volišču omnia v Ljubljani, bodo preko elektronske pošte obveščeni o možnih dostopih z osebnim vozilom do parkirišča v bližini Gospodarskega razstavišča.

Kje bo potekala trasa maratona

skica12

Kje bodo vozili mestni avtobusi

Mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih progah. Vse spremembe si oglejte na spletni strani www.lpp.si.

Preberite tudi: