torek, 9. 6. 2020

Akcija odstranjevanja tujerodnih rastlin

Vabimo vas na akcijo odstranjevanja tujerodnih rastlin, ki bo v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib potekala v soboto, 13. junija 2020. Zbor udeležencev bo ob 9. uri pred Gozdarskim inštitutom Slovenije na Večni poti 2.

Akcija poteka v okviru projekta LIFE ARTEMIS. Za sodelovanje ne potrebujete posebnega predznanja, saj bodo akcijo koordinirali poznavalci tujerodnih vrst rastlin. Potrebujete le dobro voljo in terenska oblačila (z dolgimi rokavi in hlačnicami). Poskrbite tudi za zaščito pred klopi.

Akcija bo izvedena na prostem in v skladu s sprejetimi navodili NIJZ ter z upoštevanjem vseh higienskih priporočil NIJZ. Organizatorji prosijo, da na dogodek prinesete svojo zaščitno masko in zaščitne (delavske ali vrtnarske) rokavice ter upoštevate njihova navodila. Za malico bo poskrbljeno.

Projekt LIFE ARTEMIS

Glavni cilj projekta LIFE ARTEMIS, ki ga sofinanciramo na Mestni občini Ljubljana, je prispevati k zmanjšanju negativnih vplivov invazivnih tujerodnih vrst na biotsko raznovrstnost s povečano osveščenostjo javnosti in vzpostavitvijo učinkovitega sistema za zgodnje obveščanje in hitro odzivanje za tujerodne vrste v gozdnem prostoru.
Pridružite se nam!

Svojo udeležbo na akciji prijavite tukaj.

Preberite tudi: