torek, 8. 12. 2020

Mladi, vabljeni na avdicijo za gledališko predstavo

Lutkovno gledališče Ljubljana in Mesto žensk vabita dijake 2. in 3. letnikov srednjih šol na avdicijo za gledališko predstavo z delovnim naslovom Glavni odmor.

Izbrani dijaki in dijakinje boste ustvarjali s plesalko, koreografinjo, performerko in mentorico Natašo Živković ter njeno asistentko Saro Šabec. Umetniško participacijo bosta navdihovali tudi Teja Reba in Tea Hvala. Za scenografijo bo poskrbela Urša Vidic, za glasbeno podlago pa Neža Dobrovoljc in Niki Lapkovski iz dueta Lovekovski.

Skupaj boste iskali odgovore na vprašanja, kot so: Se v šoli učimo še česa, kar ni zapisano v učbenikih? Kaj nam je v šoli tako »zlezlo pod kožo«, da tega sploh ne opazimo? Kako bi bilo videti šolanje, če bi nanj pogledali z velike razdalje, kot bi gledali film brez zvoka ali podnapisov? Kakšno šolo hočemo?

Kdaj in kako bodo potekale vaje?

Predstava bo predvidoma nastajala med februarjem in oktobrom 2021 v Ljubljani. Vaje bodo potekale enkrat tedensko z več intenzivnimi sklopi med poletjem.

Kako se prijavim? 

Na avdicijo se prijavite tako, da pošljete svoje podatke (ime in priimek, rojstni datum, telefonsko številko, kraj bivanja ter kateri letnik katere šole obiskujete) in videoposnetek, v katerem s predmetom po lastnem izboru ali s pomočjo govora, petja, plesa ipd. pokažete, kaj občutite, ko pomislite na šolo. Video je lahko dolg največ eno minuto. Predhodne izkušnje z gledališčem niso pogoj za prijavo.

Prijave sprejemamo do 16. decembra 2020 na naslednji povezavi.
Za več informacij pa lahko pišete na e-naslov production@cityofwomen.org.

Preberite tudi: