četrtek, 9. 6. 2022

Dve novi postajališči Biciklja

Kolesarjenje v Ljubljani spodbujamo tudi s širitvijo mreže sistema izposoje koles Bicikelj. Novi postajališči smo odprli na Verovškovi ulici, pred vhodom v Lekovo upravno stavbo, in na Vodovodni cesti.

Ob postavitvi omenjenih postajališč smo še varnejše kolesarjenje na tem območju zagotovili tudi s prenovljeno kolesarsko stezo na Verovškovi ulici.

Že več kot 9 milijonov izposoj 

Mreža sistema izposoje koles Bicikelj zdaj obsega že 83 postajališč in 830 koles. Do konca maja 2022 smo zabeležili že 9.347.343 izposoj od začetka delovanja sistema 12. maja 2011 in 245.224 registriranih uporabnikov, zadnji dnevni rekord, ki smo ga zabeležili 12. maja 2022, pa šteje 8.158 izposoj koles.

Dan za kolesarjenje  

V Ljubljani bomo od 14. do 17. junija 2022 gostili največjo svetovno kolesarsko konferenco Velo-city, v okviru katere v sredo, 15. junija 2022, ljubitelje kolesarjenja vabimo na celodnevni kolesarski festival na Kongresnem trgu ter na množično kolesarsko parado po ljubljanskih cestah in ulicah.

 

Kolesarska parada skica trase

 

Na kolesarskem festivalu Kolesari – spremembo ustvari bodo svoje dejavnosti predstavljali javni zavodi in podjetja, društva in druge organizacije, ki delujejo na področju trajnostne mobilnosti, športa, zdravja in varstva okolja. Vrhunec bo dogajanje doseglo v popoldanskih urah, ko se bomo podali na kolesarsko parado, množično kolesarjenje po ljubljanskih cestah in ulicah, s čimer želimo h kolesarjenju spodbuditi čim več ljudi.

Več podrobnosti o paradi najdete tukaj.

Preberite tudi: