petek, 29. 7. 2022

Kaj menite o kolesarjenju v Ljubljani? Izpolnite anketo!

V Ljubljani s številnimi ukrepi in dejavnostmi izboljšujemo razmere za kolesarjenje, kar se kaže tudi v povečanju števila poti, opravljenih s kolesom, in stabilnem naraščajočem trendu kolesarjenja. Ker nas zanima, ali se naša prizadevanja kažejo tudi v zadovoljstvu uporabnikov – kolesarjev in drugih udeležencev v prometu, smo naročili izvedbo raziskave o kolesarski klimi v Ljubljani.

Anketa je dostopna tukaj, sodelujete lahko do 22. septembra 2022. 

Anketo izvaja Ljubljanska kolesarska mreža, ki je podobne raziskave za Mestno občino Ljubljana izvedla že v letih 2013 in 2017. 

Rezultate ankete bomo uporabili pri nadaljnjem načrtovanju kolesarskih ukrepov, zato vas vabimo, da jo izpolnite in tako prispevate svoje mnenje o razmerah za kolesarjenje v Ljubljani. Anketa je anonimna, vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene raziskave.

Nedavno smo ob izvedbi največjega mednarodnega kolesarskega kongresa Velo-city 2022 izdali tudi nov kolesarski letopis, ki povzema dosežke, projekte in druge aktivnosti, povezane s kolesarjenjem, za leti 2020 in 2021. Vse doslej izdane letopise in ostale informacije o spodbujanju kolesarjenja v mestu najdete tukaj.

Preberite tudi: