ponedeljek, 15. 3. 2021

Kdo naj letos prejme Župančičevo nagrado

Tudi letos bomo podelili Župančičeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve s področja umetnosti in kulture. Vabimo vas, da nam pošljete pobude za letošnje nagrajence. Zbiramo jih do 13. aprila 2021.

Podelili bomo eno Župančičevo nagrado za življenjsko delo za izjemne kulturne stvaritve iz daljšega obdobja, ki trajno bogatijo kulturno zakladnico Mestne občine Ljubljana in so lahko izjemen kulturni dosežek tudi v mednarodnem merilu, in tri Župančičeve nagrade za dveletno obdobje za izjemne kulturne stvaritve, ki so bile javnosti predstavljene v obdobju preteklih dveh let (od konca marca 2019 do vključno marca 2021).

foto
Lani je Župančičevo nagrado za življenjsko delo prejel akademik arhitekt Stanko Kristl.  Foto: Nik Rovan

Župančičevo nagrado lahko prejmejo prejmejo posamezniki, ki ustvarjajo na območju Mestne občine Ljubljana, pobudo za podelitev nagrad lahko pa lahko podajo posamezniki in pravne osebe, ki imajo stalno prebivališče oziroma sedež v Mestni občini Ljubljana.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa lahko pobude za Župančičeve nagrade za leto 2021 oddate tudi tako, da jih v razpisnem roku pošljete na e-naslov tajnistvo.kultura@ljubljana.si. Pobuda mora biti podana na prijavnem obrazcu, ki je del razpisa.

Vse podrobnosti razpisa najdete tukaj, rok za oddajo pobud je 13. april 2021, dodatne informacije pa dobite na Oddelku za kulturo MOL, pri Saši Ogrizek:
T: 01/ 306 48 16
E: sasa.ogrizek@ljubljana.si

Preberite tudi: